MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 22 okt 2018

En anmeldelse af trådløse portable højtaler

Ultimate Ears har givet deres populære højtalere nyt design

Ultimate Ears er mærkeret på en af de mest hyldede portable højtalere. Selv har jeg været utrolig glad for deres produkter, her særligt deres MEGABOOM højtaler. Den har været en fast kompagnon på utallige ferie, og har givet utrolig stor glæde ved poolen, stranden, sommerhuset og i bilen, når vi har skulle på roadtrip. Nu er MEGABOOM 3 på markedet – lidt sjovt eftersom, at der aldrig har været udgivet en 2’er.

Anmeldt af: Amir Amirian

None

None

UE MEGABOOM 3. Pris: 1.499 kr.

Design

Højtaleren er nu udgivet i en ny version, hvor det primært er designet, der er blevet ændret. MEGABOOM har nemlig fået et meget mere slankt design, hvor cylinderformen bliver dyrket i højere grad end før. UE har fjernet gummiet, der bulede ud på den tidligere version og har ”klistret” + og – tegnet direkte på stoffet. Dermed fremstår MEGABOOM 3 mere slank end tidligere. Med det nye design, har den også fået en ny beklædning. Jeg er personlig vild med det nye design og tvivlede faktisk på, at UE kunne forbedre det.

Funktioner

Udover et nyt design, så har MEGABOOM 3 fået en række nye funktioner. Højtaleren er nu blevet støvtæt, og den kan flyde. Endvidere kan den induktionsoplades, men dette kræver dog man tilkøber opladerdocken. Rækkevidden er endvidere forlænget fra 30 m. til 45 m., hvilket er skønt. Det betyder en meget bedre og stabil forbindelse når man bevæger sig rundt i huset eller lejligheden. Derudover har de flyttet opladerstykket fra bunden om bagi højtaleren. Det er super, da man før i tiden skulle vende højtaleren om, hvis man ville spille og oplade samtidig. Nu kan man blot åbne bagtil. UE har dog fjernet AUX-stikket, men nu hvor de fleste telefoner ikke har AUX-stik mere, så er behovet der nok ikke mere. Til gengæld har de tilføjet en ”magic button” i toppen af højtaleren, hvor man kan skifte nummer, pause og play. Jeg kunne godt tænke mig til, at der kommer nogle ekstra funktioner til denne knap, når man tager navnet i betragtning.
None

None

Lyd

UE har ikke brugt mange kræfter på lyden iht. den nye model. Bevares de har forbedret lyden en smule, ved at give den lidt mere bund. Når man kigger på specifikationerne, så er der tale om 5 Hz, hvilket ikke er meget. Jeg har længe prøve at sammenligne de to højtaleres lyd, og jeg kan godt høre en forskel, men det er ikke meget. Lyden er blevet klarere, men jeg savner stadig en smule bund og den tenderer til at have for meget top. Jeg er dog ligesom altid meget imponeret af den gode lyd, når man tager højtalerens størrelse i betragtning.

App

Udover at have forbedret højtaleren, så har UE forbedret deres app. De har samlet app’en, således at alle højtalere bruger den samme app. Endvidere er det nu muligt at koble 150 højtaler op på PartyUP.

Konklusion

Ultimate Ears leverer stadig en af de bedste portable højtalere, hvis ikke den bedste. MEGABOOM 3 har fået en del række forbedringer, men det er primært på funktionerne, og ikke så meget på kerneydelsen, som er lyden. Endvidere er MEGABOOM 3 blevet billigere end forgængeren, hvilket er et stort plus. De skal dog passe på ikke at blive overhalet indenom.
None

None

None

None

UE BOOM 3. Pris: 1.099 kr.

Ultimate Ears har ligeledes opdateret deres BOOM-højtaler, og udgivet den 3. version i rækken. Modsat tidligere, så har UE streamlinet højtalerne, således at der næsten ikke er en forskel på dem. Forskellen består faktisk alene i størrelsen og den volumen de kan spille. Jeg ville personligt selv vælge MEGABOOM 3, da de ekstra 400 kr. er givet godt ud.  
None

None