MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 09 maj 2014

En kontrastfuld duo

None

None

Den danske duo König leverede en overbevisende koncert til Spot Festival i Aarhus. Duoen består af Christina König og Emil Falk, og vi fangede en glad og lettet Emil Falk på telefonen, da festivalrusen så småt havde lagt sig Tekst: Anja Pil Christoffersen Foto: Rasmus Weng  

Hvem er König?

König er mit og Christinas projekt, som vi startede sidste sensommer, hvor vi mødtes i mit studie på Islands Brygge og lavede et par sange. Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde ramt noget godt, og i løbet af en måned fik vi lavet de numre vi har nu. Det er ikke et kæmpe repertoire endnu, men vi er kommet med i Karrierekanonen, hvilket har givet os blod på tanden i forhold til at arbejde videre på projektet.

Hvordan begyndte I at spille sammen?

Vi er virkelig et godt match, men har to forskellige musikalske baggrunde. Christina har spillet meget jazz, og hendes sange er meget enkle og trækker inspirationer fra gamle firser dronninger, som Sanne Salomonsen og Anne Linnet. Jeg har spillet meget hip hop med Flødeklinikken, men det gør ingenting – vi er enige om, hvor König skal hen, fordi vi begge to har en stærk kærlighed til popmusik. König’s tekstunivers er i øjenhøjde, samtidig med det får tilført noget kant gennem produktionerne.

Hvad betød det for jer at spille på Spot?

Karrierekanonen er et fedt vindue og en kæmpe chance, fordi man får lov til at spille til Spot, som primært er en branchefestival. Der kommer en masse fra pladeselskaber og det giver ekstra motivation og en kampgejst – Sådan en: ”Nu skal jeg fandme vise dem” følelse. Jeg kunne mærke, at koncerten til Spot festival var første gang, jeg var nervøs i virkelig lang tid. Når jeg har været ude og spille med Thomas Helmig, har vi jo spillet for langt større publikum, men det er bare noget andet på Spot. Her var der mere på spil, fordi det samtidig også var en del af konkurrencen i KarriereKanonen.

Hvad er drømmen?

Vi håber at vi engang når til et punkt hvor uanset hvor i landet vi spiller, så er der opbakning og folk kan synge med på vores sange. Det kunne være super fedt!