MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 19 okt 2015

Enlig mor og træt af det?

Online dating virker for enlige forældre

Det er ikke altid let at være enlig mor, på udkig efter en ny partner. Du har travlt i hverdagen og kommer let til at glemme dine egne behov, fordi dit barn er i fokus. Derfor er det vigtigt, at du forkæler dig selv med lidt alene tid og får regenereret, en gang i mellem. Det er blevet mere almindeligt at date online og 77% af PARTNERMEDNIVEAUs medlemmer, er åbne over for at date enlige forældre

Fænomenet enlig mor eller far

Fænomenet enlig mor og enlig far er blevet ganske almindeligt og accepteret herhjemme i Danmark. Selvom dét at være eneforsørger kommer med en række udfordringer, behøver det ikke at betyde, at man som enlig forælder, er ensom eller absolut skal klare alle kriser uden hjælp fra venner og familie. Uanset om det er en bevidst beslutning at opdrage et barn på egen hånd, eller en følge af et mislykket forhold, er situationen ganske speciel. På den ene side har du en familie – netop det som mange singler ønsker sig, men på den anden side er du single og uden partner. Husk også at tænke på dig selv Er du klar til at finde kærligheden igen som enlig mor? Det er vigtigt, at du ikke kun bekymre dig om dit barns lykke, men også tænker på din egen. Selvom du elsker dit barn og kærligheden er gengældt, er længslen efter kærlighed og romantik fra et voksent menneske helt naturligt. FAKTA: PARTNERMEDNIVEAUs medlemmer er åbne for at date en alenemor eller alenefar!

•32% af mændene og 53% af kvinderne har egne børn

•77% accepterer at partneren har børn fra tidligere forhold

•45% af mændene og 37% af kvinderne ønsker sig børn med en fremtidig partner

•34% er åbne overfor at få børn

 Bekymringer: Alenemor på date?

Hvis dit barn har haft det svært på grund af adskillelsen fra sin far, kan ene mødre især føle sig forpligtede til at gøre alt i deres magt, for at sikre sig at barnet trives. Du går måske med følelsen af, at du ikke burde bruge din tid på at være aktivt søgende efter en ny partner? Men husk hvis det kan hjælpe dig til at finde den rette og er med til at gøre dig gladere, har det også en positiv indvirkning på dit barn. Det er nemlig vigtigt at vise dit barn, at du sagtens kan tage vare på dig selv, uden at det bliver på bekostning af jeres tid og sammenhold.

Organiser dit liv så der er plads til alenetid

Akkurat som det kan være vanskeligt for mange par, at få tid til romantik i familiens travle hverdag, er det også svært for enlige forældre, at klare alle de daglige udfordringer, foruden at skulle finde tid til at gå på dates. Job, børn og ærinder tager så meget af din tid, at ugen er omme, før du ser dig om. Men husk, tiden du bruger på at date, er dét værd, hvis den rette dukker op. Prøv at organisere dit liv, så du kan få plads til noget alene tid.

Mange muligheder ved at vove sig ud på dates!

Vær opmærksom på, at du har lov til at søge et lykkeligt kærlighedsliv, uden at skulle føle dig skyldig! I bedste fald vil partnersøgningen kun resultere i, at både du og dit barn får et mere harmonisk familieliv i fremtiden. Bevar derfor troen på, at det kan fungere!   Under datingstadiet er de fleste enlige mødre bange for at blive fravalgt, til fordel for kvinder uden børn, selvom virkeligheden ifølge vores medlemmer er en helt anden.  Vær derfor ikke bange for at involvere dig i et nyt forhold.   Ifølge den seneste statistik over PARTNERMEDNIVEAUs medlemmer har 32% af mændene og 53% af kvinderne børn, mens hele 77% angiver, at de accepterer en partner med børn fra tidligere forhold! Dette tyder på at de fleste online datere, er åbne for at stifte bekendtskab med en enlig forælder.

Online dating virker for enlige forældre

Over en tredje del af vores brugere har børn, hvilket tyder på at online dating virker for enlige forældre. En vigtig fordel er for eksempel, at småbørnsmødres behov for at kunne søge, flirte og date når og hvor som helst bliver dækket. Du behøver ikke at betale en babysitter for at kunne tage en tur i byen med veninderne, men kan i stedet sidde i sofaen og chatte, når børnene er gået i seng. I vores personlighedstest, som du udfylder når du tilmelder dig PARTNERMEDNIVEAU, kan og bør du angive, at du har børn. Dermed kender dine partnerforslag på forhånd til din situation, hvilket kan forhindre ubehagelige overraskelser og misforståelser, på et senere tidspunkt. SE HER PARTNERMEDNIVEAUs psykolog Sam Owen anbefaler, at du som alenemor adskiller dit dating- og familieliv, netop for at beskytte dit barn fra at tilknytte sig til en potentiel partner. Vent med at introducere de to parter, indtil at du er sikker på, at forholdet er seriøst.   Psykologen påpeger, at sikkerheden er meget vigtig for børn i barndommen, idet at det giver god selvtillid, og fremmer barnets evne til selv at opbygge stabile relationer i fremtiden. Der findes et ordsprog der siger, at kærligheden er det eneste der vokser, når du deler den. Deler du din kærlighed mellem din partner og barn, vil i alle nyde godt af at du har truffet valget om at date igen.