MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 05 jul 2013

Er Roskilde Festivalen blevet for mainstream?

Knap 77.500 gæster fester disse dage på Roskilde Festival under warm up dagene. Festivalgæsterne, der bor i telte og campingvogne, lever det ”primitive” liv i mudder, hvis det regner, og i urinstøv, hvis solen står skarpt. Der er skrald over alt på pladsen, og de hygiejniske forhold er ikke altid i top. Alligevel betegnes Roskilde Festival af mange som en af de fedeste oplevelser i nord Europa, mens andre mener, at Roskilde Festival over de sidste par år har mistet dens identitet. Jeg er taget ud for at snakke med den gængse Roskildegænger, for at høre lidt om hvad der gør Roskilde Festival speciel.

 

Cecilie 22 år, København. 5 års Roskilde anciennitet.

Igennem dine år på Roskilde Festivalen, hvilken oplevelse har været din bedste? Det bedste for mig, var at høre The Strokes spille Juicebox i verdens ondenste regnvejr og fed mudder. Lyden var perfekt og det var for mig dejligt! Over de sidste år har der været en kritik af at Roskilde Festivalen er blevet for mainstream. Hvad er din holdning til det? Jeg synes Roskilde Festivalen er blevet bred, og der ikke så meget Metal længere, hvilket jeg synes er dejligt. Her er mange flere forskellige mennesker og fester.  

Alexander 20 år, Nærum. 5 års Roskilde anciennitet.

Igennem dine år på Roskilde Festivalen, hvilken oplevelse har skilt sig mest ud? Uh ha. Det var en klam oplevelse! Den var ikke go, men den var klam. En mand, der var skide stiv, kom over i vores camp, hvor han satte sig ned og lagde en lort. Over de sidste år har der været en kritik af at Roskilde Festivalen er blevet for mainstream. Hvad er din holdning til det? Jeg ved ikke om jeg synes det bliver mere mainstream, men det bliver mere og mere populært og der kommer et yngre publikum.  

Britt 24 år, København. 3 års Roskilde anciennitet.

Igennem dine år på Roskilde Festivalen, hvilken oplevelse har været din bedste? Jeg fotæller tit mine venner om Deadmou5 koncerten i 2011. Der var en god fest, med en fed stemning! Over de sidste år har der været en kritik af, at Roskilde Festivalen er blevet for mainstream. Hvad er din holdning til det? Jeg synes, at Rihanna er lidt malplaceret i forhold til hvad Roskilde festivalen er. Det gør, at der kommer en yngre målgruppe til, hvilket jeg synes er fint, men det er ikke hvad jeg forbinder med Roskilde Festivalen.  

Safi 24 år, København. 1 års Roskilde anciennitet.

Som førsteårs Roskildegænger, hvad er dit indtryk af festivalen? Her er fedt! Alle hilser på hinanden, folk er søde og venlige. Hvad får dig til at komme tilbage til Roskilde festivalen? Til at starte med var det musikken, men efterhånden er det mest stemningen. Her er elementer af alle ting jeg ikke kan lide, men når de bliver slået sammen elsker jeg det. Jeg hader, at sove i telt, sove på luftmadrasse og sove i sovepose. Jeg er oprindelig irer og er heller ikke glad for sol. Men her går alt op i en højere enhed. Jeg drikker øl med fremmede mennesker og lytter til musik. Det er vidunderligt! Over de sidste år har der været en kritik af at Roskilde Festivalen er blevet for mainstream. Hvad er din holdning til det? Da programmet i år blev offentliggjort, var jeg meget kritisk. Det handler dog om, at man skal tage sig tid til at høre de enkelte kunstnere. Personligt har jeg fundet 42 kunstnere i år jeg gerne vil se, så det må jo være et fucking fedt program! I det lange løb er det altid de små navne Roskilde har skilt sig ud med. Folk har altid fokus på hovednavnene, men de glemmer at der altid er et alternativ! Det er hvad gør Roskilde fedt!   Tekst: Amir Amirian Foto: Jesper Nørbæk