MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 08 okt 2018

Et godt arbejdsmiljø er alfa og omega

Planter fjerner luftarter som ozon og forvandler kuldioxid til ilt.

Vi tilbringer rigtig meget af vores vågne liv på vore arbejdsplads, og for mange af os befinder den sig indendørs. Derfor er det utrolig vigtigt at miljøet og ikke mindst indeklimaet er tiptop. En rigtig god idé  vil derfor være, at etablere en plantevæg eller mosvæg, som har mange andre fordele end "kun" at være smuk at se på.

Planter pynter i ethvert hjem, og de kan også gøre underværker for indeklimaet. Men det er ikke ligegyldigt, hvilke planter du fylder rummet med, hvis du gerne vil have en renere luft på arbejdspladsen eller derhjemme. Et nyt studie fra State University of New York at Oswego i USA har sammenlignet forskellige stueplanters evner til at optage bestemte typer af farlige stoffer kendt som flygtige organiske forbindelser Planter reducerer luftens indhold af flygtige organiske stoffer , øger luftfugtigheden og omsætter CO2 til ilt. Desuden kan plantevægge have en positiv indflydelse på akustikken. Alt sammen er det med til at gøre indeklimaet sundere og mere behageligt at opholde sig i.
None

None

Foto: Pixabay

Planter er også godt for det psykiske arbejdsmiljø

Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet har også undersøgt planters betydning for det psykiske arbejdsmiljø. Det viser sig, at mennesker har forskellig glæde af planter. Nogle bruger planterne som samtaleemne. Nogle oplever det som en positiv pause at vande og nippe planterne, mens andre glædes over at hvile øjnene på planterne under arbejdet. Andre studier peger på, at folk, der arbejder i et miljø med planter, generelt har mindre hovedpine, lavere sygefravær, bedre trivsel og øget produktivitet. Så der er al mulig grund til at tænke i miljørigtige grønne baner og få en snak med Gamst Danplant, der leverer totalløsninger på landsplan, der passer præcis til ønskerne i din virksomhed, så omgivelserne tager sig smukke og grønne ud. For et par flotte planter i mødelokalet eller en plantevæg i receptionen, er med til at forskønne virksomheden med en smuk, grøn og levende indretning.
None

None

Plantevægge er meget individuelle, og de skal naturligvis kunne tilpasses det enkelte domicil. Størrelserne kan variere fra ganske få m2, til kæmpe vægge på over 100 m2. Fællesnævneren for plantevæggene er dog, at der er tale om mange planter pr. m2, så plantevæggene bidrager positivt til det målbare indeklima, og dermed i sidste ende øget produktivitet. Endvidere kan plantevæggene være med til at underbygge virksomhedens grønne profil, og skabe et unikt blikfang.

I din egen bolig

Holder du af grønne planter og blomster og bor du, som så mange andre på meget lidt plads, så er en plantevæg i dit hjem en sjov og smuk løsning. Man kan jo hurtigt bruge en masse plads på potter og krukker, og en sådan væg kan med stort held laves både i stuen eller på altanen. Tænk ud af boksen og væk fra de to ens potteplanter i vindueskarmen og kast dig ud i at skabe en hel plantevæg i din bolig. En nem måde at få masser af botanik, og sund luft ind i boligen på.
None

None