MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 05 maj 2015

Flaskepost fra P

Folkene fra "Afdeling Q" er gået i gang med optagelserne til den 3. film i rækken

Optagelserne til  filmatiseringen af Jussi Adler Olsens bog starter i dag.Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt og Søren Pilmark er tilbage i Zentropas 3. film om Afdeling Q. Blandt de nye navne kan der bydes velkommen til Jakob Oftebro, Pål Sverre Hagen og Lotte Andersen

Efter gigantsucceserne Kvinden i buret og Fasandræberne er der lagt op til, at den tredje Afdeling Q-film ”Flaskepost fra P” bliver årets største biograffilm i 2016. I morgen går optagelserne til filmen i gang, og fans af Afdeling Q-serien kan sætte kryds i kalenderen 25. februar 2016, hvor "Flaskepost fra får biografpremiere.

Handlingen

Søskendeparret Samuel og Magdalena som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark forsvinder pludseligt. Og på Københavns Politigård dukker en 8 år gammel flaskepost op med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab. Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Afdeling Q finder hurtigt ud af, at der er en forbindelse mellem de to sager, og det lykkes dem at grave sig ind i det religiøse samfund og komme på sporet af en mand, der trækker et årelangt spor af bortførelser og mord efter sig. Mord som aldrig er blevet anmeldt, da han angiveligt hver gang bortfører to børn fra meget religiøse familier, slår det ene barn ihjel og kræver tavshed og en stor løsesum for det andet.  Tiden er knap og i jagten på at finde børnene før det er for sent, må Carl Mørck sande, at det at tro på noget er tæt forbundet med livet og døden.

Nye og gamle navne

Publikum kan glæde sig til, at Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Johanne Louise Schmidt er tilbage i rollerne som henholdsvis Carl Mørck, Assad og Rose. Der er også gensyn med Søren Pilmark som Marcus Jacobsen, mens Jakob Oftebro (1864, Guldkysten) er ny i rollen som Pasgård.  Ny er også Pål Sverre Hagen (Thor Heyerdahl i den Oscar-nominerede biografsucces Kon-tiki) som den uhyggelige mand, der kalder sig Johannes, mens Lotte Andersen spiller hans intetanende kæreste Mia. Den rutinerede norske instruktør Hans Petter Moland, som tidligere har instrueret bl.a. Kraftidioten (2014) og En ganske rar mand (2010), står med "Flaskepost fra P" i spidsen for sin første danske filmproduktion. Filmens producer Louise Vesth fra Zentropa udtaler: Vi er fantastisk glade for, at Hans Petter Moland har sagt ja til at instruere FLASKEPOST FRA P. Han er en af de mest spændende skandinaviske instruktører i dag og vil kunne forløse stoffet i historien på en måde, som både er tro mod Afdeling Q-universet, men samtidig også repræsenterer noget inspirerende nyt. "Flaskepost fra P" er skrevet af Nikolaj Arcel og har et budget på 39,5 mio. kr. Filmen er produceret af Zentropa i samarbejde med TV 2 Danmark, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, TV4 Sverige, TV 2 Norge og i samproduktion med Film i Väst. Med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen, Eurimages, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Norsk filminstitutt og Filmförderungsanstalt, samt udviklingsstøtte fra Media programmet. "Flaskepost fra P" optages i perioden 5. maj til 2. juli i Tyskland og Danmark. Filmen distribueres af Nordisk Film Biografdistribution, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk LÆS OGSÅ "Fasandræberne sætter ny historisk biografrekord"