MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 29 nov 2016

Flygt fra den daglige trummerum

Er I flere sammen, er det værd at overveje et kort- eller brætspil, som på god gammeldags manér

Ordet virkelighedsflugt kan måske nok have en lidt negativ klang for mange, men faktisk er det ganske sundt at bryde ud af dagligdagens trædemølle en gang imellem. Nogle bruger stoffer eller alkohol, og det er naturligvis ikke det bedste valg. Heldigvis er der masser af andre og bedre muligheder, og vi ser nærmere på et par stykker i denne artikel.

Sørg nu for at holde ferie

Vi danskere bliver mere og mere travle, og derfor er det vigtig at holde weekender og ferier ”hellige”. Her får du en helt legal mulighed for at bryde op i tingene og slappe af. Det er ikke sikkert der er råd til de helt store udskejelser i form af udenlandsrejser og sommerhusophold, men gør alt, hvad du kan, for at der kan ske noget nyt og anderledes. Undersøgelser viser, at det er godt for både dit fysiske og psykiske velbefindende, og det modvirker stress og depression.

Husk at lege - også som voksen

Uanset om vi vil være ved det eller ej, har vi alle et indre barn, der elsker at lege. Om det er kongespil i haven en dejlig sommerdag, computerspil med vennerne eller hyggelige selskabslege over middagen, er ikke så væsentligt. Hovedsagen er, at der sker noget nyt og anderledes, og at man får lov at slippe tøjlerne lidt. Et andet eksempel er kostumefester - og sammenkomster. I århundreder har netop udklædning været en populær form for adspredelse, for den virker. Når man er udklædt, bliver det lettere at slippe dagligdagens mønstre og vaner og måske være sig selv lidt mere - eller eksperimentere. Under alle omstændigheder er det sundt - og så er det endda sjovt oven i købet. Forestil dig for eksempel, at du er en gangster eller et blåøjet dulle fra 1920’erne. Verden er helt anderledes, og intet er, som det plejer. Prøv at leve fantasien ud i parforholdet eller eksempelvis til en kostumefest. Mulighederne er uendelige, og det eneste vigtige er sådan set bare, at du sørger for at sætte den bedste scene for fantasien. Klæd dig ud, og skab også gerne nogle omgivelser, der formidler den rette stemning. Du kan for eksempel se mere her, hvis du har brug for inspiration til udklædning og kulisser.

Drop smartphone og TV for en aften

På få årtier er dagligdagen blevet vendt på hovedet for menneskeheden, og mange af os er i dag stærkt afhængige af TV-underholdning og/eller at ”være på” konstant rent elektronisk med Facebook, email og al den slags. Det er drønsmart, men det er ikke nødvendigvis sundt at køre i overhalingsbanen døgnet rundt. Prøv at være proaktiv og koble fra en gang imellem. Det kan være med en god bog eller en rolig gåtur i skoven. Flere og flere begynder eksempelvis også at strikke og hækle, selv om alle eksperter havde spået det modsatte. Er I flere sammen, er det også værd at overveje kort- eller brætspil, som på god gammeldags maner formidler en behagelig afslappethed. Det er ikke sikkert du gider spille poker eller dam, men på det seneste er eksempelvis brætspil kommet på mode, og der udvikles masser af nye spændende spil. Det er måske ikke lige hos boghandleren du finder de nye og trendsættende spil, men på det seneste er der kommet et stort udvalg af brætspil hos online specialbutikker, som i den grad har fingeren på pulsen. Et godt eksempel er onlinebutikken Spilkompagniet, som udelukkende beskæftiger sig med spil af forskellige slags. Det kan måske synes som en smal niche, men flere og flere indser nødvendigheden af at koble af fra elektronikken, der omgiver os på alle sider. (Artiklen er sponsoreret)