MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 06 feb 2014

Fredagsrock Festival i Tivoli skifter navn

Efter to succesfulde år udvides Tivolis Fredagsrock Festival nu med en ekstra dag, skifter navn til Offspring og præsenterer 40 bands på fem scener.

Den massive publikumsinteresse og lyst blandt musikerne for at deltage har vist, at tiden nu er moden til at udvide festivalen for ny dansk musik. Offspring er en del af Fredagsrock-programmet og løber af stablen den 25.-26. april. Der satses på 35.000 gæster over to dage og i dag løftes sløret for de første 24 navne på plakaten

De første 24 navne ud af 40 navne på Offspring:

 

The Minds of 99

http://youtu.be/bU7v68YHPqU

De seks barndomsvenner i The Minds of 99 vandt i 2013 Karrierekanonen og er nu i gang med at indspille deres debut album. Både musikalsk og tekstmæssigt kommer inspirationen fra New Wave og Post Punk. De synger på dansk og har blandt andet sat musik til Tom Kristensens digt trykt i Politiken i 1933 om polarforskeren Knud Rasmussens død. Musikken er energisk og up tempo men med en dyster og melankolsk undertone. D

en fjerde væg - https://soundcloud.com/denfjerdevaeg/sets/drengekys

”Drengekys” er titlen på debutalbummet fra Den Fjerde Væg og det er i den grad også hvad man får. Lette, søde og bløde men også kejtede, generte og forsigtige tilnærmelser i form af melodier, der er både poppede og eksperimentelle. Musikken strækker sig i mange forskellige retninger og placerer sig udenfor en kategorisk genre. Eller indenfor den altomfavnende indie kategori. De danske tekster er et vigtigt element, som løfter og tilfører musikken en ekstra dimension med såvel humor som alvor. Den Fjerde væg er i gang med indspilningerne af deres andet album.

Julias Moon - http://youtu.be/sACKF5Lsllw

Julias Moons progressive popmusik bevæger sig i et felt mellem funk, soul og electronica. Vokalen smyger sig smooth mellem de tilpas doserede bas beats og bringer associationer til den endeløse nattefest fra en ubekymret tid. Trioen består af producer Oliver Kincaid, komponist Nicolai Gabold samt sangskriver Louis Samson Myhre. De har arbejdet sammen i et års tid og har udgivet EP’en ”Backseat Thunder”. Lige nu er singlen ”Bay” i rotation på P3, hvor den også har været Ugens Uundgåelige.

Higsasakite (NO) - http://youtu.be/7pwTmu2-YGU

Den karismatiske sangerinde Ingrid Helene Håvik har en dyb, mørk vokal, og hendes tekster kredser om de indre linier, drømmene eller den forsvundne barndom. I spillet sammen med resten af Highasakite løftes sangene ud af det hjertetunge univers og løber let af sted som vindene over de norske fjelde. Highasakite er et af de stærkeste navne indenfor den alternative pop lige nu – godt hjulpet på vej af de bedste anbefalinger fra både Pitchfork og Bon Iver. Vi tør godt love, at de spiller ”Indian Summer”, men om de optræder i fjer og forklædt som indianere, må vise sig.

Sekuoia - http://youtu.be/LwTsdSshk6Q

Sekuoia kombinerer det organiske og elektroniske i en drømmende sammensmeltning. Knitrende keyboard flader og skævklippede vokaler rummer ekkoer af både dubstep og atmosfærisk ambient. Den unge københavners malende lydlandskaber emmer af lige dele natklub efter midnat og drypstenshule ved daggry. Det er sofistikeret, elektronisk musik, der sigter efter både fødder og sind.

S!vas - http://youtu.be/WDLaJm5noSU

Sammen med sin faste makker Resa har S!vas med stor succes udgivet EP’en D.A.U.D.A. Den har opnået flotte anmeldelser og en stadig voksende fanskare er synlig på både Facebook og Instagram. Stilen er dirty-south sydstats rap, men med sit helt eget slang sprog og udtryk som shufi, araba og bratha gør det svært at forstå hvad, der bliver sagt. Men som Politiken skriver: ”Det handler ikke om hvad, der bliver sagt, men måden det bliver sagt på.” Selvom S!vas er et nyt navn solo, har han været en del af hip hop scenen i mange år og turneret med både Jooks, Suspekt og L.O.C. og tilbage i 2008 udgav han et mixtape med storhittet ”Hustla hele dagen” som har opnået over en million downloads.

Ukendt Kunstner - http://youtu.be/jDYpoPG27bE

Første gang vi hørte fra Ukendt Kunstner var med det stærke signatur nummer ”København”, som øjeblikkeligt blev et hit. Sangen ramte den urbane scene med en særpræget, tågefuld sound, og blev i foråret 2013 fulgt op med debut albummet ”Neonlys”, hvor den gode stemning af støvet og knitrende lyd blandes med nattelys og drømmende melankoli. Duoen består af rapperen Hans Philip og produceren Jens Ole Mccoy, og når de optræder live, kan du glæde dig til at blive inviteret til at tage med til den uendelige nattefest, deres tekster kredser om.

Scarlet Chives - http://youtu.be/ko4BumqT5KM

Med forsangerinden Maria Holm-Mortensen i front spiller Scarlet Chives alternativ pop med lige dele drømmende og skramlende kvaliteter. Den teatralske vokal akkompagneres af melodiske arrangementer hvor både elektroniske produktioner og klaver indgår, og alt sammen er det gennemsyret af trommernes rockede puls. Scarlet Chives har netop udgivet deres andet album ”This Is Protection”, som udkom i hele Skandinavien og bandet er spillet godt varme, når de står klar i Tivoli.

Byrta (FO) - http://youtu.be/HXwlwBChWgE

Byrta er to af Færøernes stærkeste og mest musikalske kræfter, Guðrið Hansdóttir og Janus Rasmussen. Sammen udgav de deres debut album ”Byrta” i 2013, som er en perlerække af dansevenlige elektro pop numre sunget på færøsk. Byrta er kåret som Best Upcoming Band på den færøske G!Festival samt udvalgt til at spille Nordisk 2014 festivalturnéen på Færøerne, Island og i Danmark.

My Heart the Brave - http://youtu.be/pEJsK34zpmA

Bag kunstnernavnet My Heart the Brave gemmer sig en klassisk uddannet pianist ved navn Caspar Hesselager. Han har i mange år produceret for andre danske bands, men har nu helliget sig sit eget projekt. My Heart the Brave trækker tråde fra tysk elektro til svensk indiepop og tekstuniverset er abstrakte fortællinger. Det er med kunstnerens egne ord ”et fiktivt univers, der står på egne ben med en livslinie ud til virkeligheden”. Med sig på scenen har My Heart the Brave Aske Bode (Bodebrixen), Jacob Haubjerg (Striving Vines, Freja Loeb, Hymns from Nineveh) og Ask Bock (Sleep Party Party People).

Danni Toma - http://youtu.be/lx_MEMnMmFc

Rapperen Danni Toma og hans faste makker, produceren Noodle, opererer i et blødt og sexet R’n’B univers tilført lyden af triphop. Deres første album hedder ”Kvinde” og er en hyldest plade lavet til det modsatte køn. Her finder man ingen af de typiske klichéer fra den mandschauvinistiske rap – tværtimod er det ærlige fortællinger om og kærlighedserklæringer til kvinderne i Danni Tomas egen tilværelse. Ironisk nok kalder de selv deres musik for stripklub-musik, men det skal forstås som at målet er, at male sexede og festlige stemningsbilleder uden at miste detaljerigdommen i produktionen og dybden i teksten.

Darkness Falls - http://youtu.be/k5K5jBqOoy0

Sangerinden Josephine Philip og bassist/guitarist Ina Lindgreen udgav i 2011 det selvbetitlede album ”Darkness Falls” og har siden turneret flittigt både i Danmark og udlandet. De kalder sig selv for en rock duo, men musikken er tilsat krydderier fra mange forskellige dele af musikverdenen: surf, støj, electro, americana, pop mm. Nu er Darkness Falls klar med singlen ”Hazy”, som de selv beskriver som ’et åbent musikalsk roadtrip, der blander genrer og stemninger. ’

Karl William - http://youtu.be/MRot_OSxKoI

Den kun 18-årige Karl William lagde sidste år EP’en ”1.sal” ud til gratis download, og den er siden blevet taget godt imod af både presse og publikum. Hans rolige rap lander blødt på de tunge beats og melankolske melodier, der udgør musikken. De poetiske tekster kredser om temer som nattelivet, byens puls, møder mellem mennesker – alt sammen leveret med en sikker stil og attitude.

Jakob Bellens SOLO - http://youtu.be/EpkTMS-ymrY

Vi kender Jacob Bellens’ dybe og melankolske røst i samarbejdet med Kasper Bjørke eller med sine to bands Murder og I Got You On Tape. Tre helt forskellige projekter, der vidner om Jacob Bellens’ særlige evne til med sin stemme – uafhængigt af genre og sammenhæng – at skabe kunstneriske udtryk i mange forskellige retninger. Senest har han udgivet sit første solo album, ”The Daisy Age” og spiller i Tivoli en intim solo koncert. Gabriel Gabriels dansksprogede sange befinder sig i lysningen mellem et florlet univers af englesfærisk vokal og tung elektronisk urkraft. De klassiske kompositioner er bygget op over tidsløst popflair brudt af kantede, elektroniske flader. Debutalbummet ”Rosensale” er et værk af umiddelbar skønhed og komplekse konstruktioner skabt af sangskriver Søren Stenager og producer Asger Bruun Hansen.

Mads Björn - http://youtu.be/EBUFvDW-yFw

Mads Björn har for længst slået sit talent som sangskriver fast med adskillige Elektriske Barometer hits og flotte nomineringer til Gaffa prisen. Han har netop udsendt ”E.K.I.A.”, som er en opfølger til det forførende debut album ”Monolith”. Den blev fulgt op med livejobs, blandt andet som support for Teitur, Tim Christensen og Mads Langer. Mads Björn er snart klar med ny plade og til marts kommer første single, som er en duet med Fallulah.

Penny Police - http://youtu.be/PVjoRWKUNT4

Ved første øjekast er Penny Police en pæn pige med rigtige instrumenter foran sig. Men når hun sætter sig til strengene eller tangenterne og lader sin fine stemme diktere takten, vidner musikken om en sej og stædig kunstner, der har skrevet sit helt eget soundtrack af stemningsfyldte ballader og powersange. Marie Fjeldsted er kvinden bag stemmen og med sit seneste udspil ”Sink of Sail” har hun igen modtaget masser af stjerner fra anmelderne.

Less Win - http://youtu.be/qw9enmbTmgo

Postpunkbandet Less Win laver ikke musik for at ramme hitlisterne. Som deres navn indikerer, er deres mål ikke at gå efter succesen, men efter det, der er interessant og har noget på hjerte. Måske en kliché, men for Less Win er det musikkens vilkår, at den bliver til som ’gør-det-selv’-projekter. Debut albummet ”Great” er indspillet i deres øvelokale i et hjemmebygget studie, og uden et pladeselskab til at fortælle dem, hvilken vej, de bør gå. Det skal de nok selv finde ud af.

My bubba - http://youtu.be/A5nYEoyl3jQ

Bubba spiller på guitar og banjo, My på en gammel bordharpe, og tilsammen skaber de lydbilleder der emmer af lige dele nostalgi, americana og sukkersøde vokal harmonier. Duoen, som har turneret og spillet festivaler i hele Europa, udgiver dette forår deres andet album ”Goes Abroader”. Live flankeres de af kontrabas og mandolin.

Yepha - http://youtu.be/2zN0tJiaeww

Allerede inden Yephas debut soloalbum udkom, modtog den første single ”Ik’ gør det” prisen som Årets Danske Club Navn ved Danish Music Award. Og Yepha er en erfaren herre i at levere træfsikre hits, både alene og med sin tidligere faste makker, UFO. Hans enormt hurtige og let flydende rap er stadig signaturen, men musikken har flyttet sig i retning af clubbing genren. På scenen har han et super live set up med sig, så der er lagt op til fest i Tivoli.

Vild $mith - http://youtu.be/HQXJqbUOVfs

De tre rappere Vild Ting, Vild Son og HvidMayn fra Vild $mith har haft fuld fart på i 2013. De fik en fem stjernet anmeldelse for deres optræden på SPOT, hele fire optrædener på Smukfest og blev kåret som én af årets tre vindere af Karrierekanonen. Bandet har gjort krav på titlen som Danmarks bedste live band – uden at have et live band med på scenen. At dømme ud fra deres tekster om uendelige fester og indtag af alkohol med mere, kan man helt sikkert forvente mere end almindelig gang i den på scenen.

Kristina Renée - http://youtu.be/lCj6xeEfIGY

Sangerinde og sangskriver Kristina Renée udsendte sidste sommer sit debut album ”Taming Tigers” og modtog fine anmeldelser. Forud for var hun allerede booket til både Northside, Roskilde Festival og Smukfest og høstede yderligere rosende ord for sine medrivende optrædener. Hun er klar med sit andet album i foråret og vi glæder os til at høre mere af hendes let melankolske soulpop.

Marvelous Mosell - http://youtu.be/yXTs1_wUonA

Man kan undre sig over hvor Marvelous Mosell i en alder af 30 år pludselig er dukket op fra? Hans musik er old school hip hop bygget på 70’er disco rytmer, tøjet er udtalt 80’er stil og 2013 blev året, hvor han skiftede hjemmestudiet og elektrikerfaget ud med live koncerter og morgenrengøring for fremover at kunne hellige sig musikken. Og det er indtil videre gået rigtig godt. Selv siger han til Euroman, at han er ”en rapper, der skriver rap fortællinger og laver musikvideoer.” Han har aldrig været en del af den danske hip hop kultur eller scene og måske netop derfor er hans unikke musikalske og filmiske udtryk helt hans eget.

Kill J - https://soundcloud.com/killj

På trods af at den elektroniske duo Kill J kun har udgivet en enkelt single har de opnået stor opmærksomhed både her hjemme og i udlandet. Efter at have lagt singlen ”Phoenix” på Soundcloud, har BBC Radio One spillet den og The Guardian har anmeldt den med store, smigrende ord. Musikken er et alternativt pop-act, der blander sangerinde Julie Aagaards blide og sitrende vokal med hip hop beats, håndklap og en stor portion dyster tristesse.