MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 03 apr 2019

Fremadstormende engelsk popstjerne til Jelling Musikfestival

George Ezra gæster Jelling Musikfestival som eneste danske stop på hans europaturné.

George Ezra er manden bag nogle af de seneste par års mest iørefaldende popsange, som ’Budapest’, ’Paradise’ og sidste års kæmpehit ’Shotgun’ og den 26- årige britiske popkomet blev i dag offentliggjort som internationalt hovednavn på Jelling Musikfestival, der finder sted 29. maj til 1. juni.

”Vi er utroligt glade for at kunne præsentere et så stort og højaktuelt navn som George Ezra på Jelling Musikfestival 2019. George Ezras sange er enormt fængende og han har en meget stærk sangstemme, der er helt hans egen. Han er officielt den bedst sælgende musiker i England i 2018 og befinder sig midt i sit store internationale gennembrud. Vi har arbejdet længe på at få netop ham til Jelling Musikfestival og jeg glæder mig til at vi skal opleve ham på den store scene i år” lyder det fra festivalleder Lars ’Charlie’ Mortensen.

Læs også:

Scorereplikker George Ezra fik et gigantisk hit med sangen ’Budapest’, der udkom i 2014 og gjorde den dengang 20-årige sanger med den dybe, klangfyldte stemme verdensberømt med ét slag. Debutalbummet ’Wanted on Voyage’ udkom senere samme år og gik #1 på den britiske salgsliste og top10 i en række andre lande. Ezra, der oprindeligt havde planlagt at blive lærer som sine forældre, cementerede sidste år sin status som international hitmager med singlen ’Shotgun’, der gik #1 i England og albummet ’Staying at Tamaras’ blev det bedst sælgende album i England i 2018. I Danmark har P3 og P4 flittigt spillet hans sange og George Ezra spillede en rost koncert på TAP 1 i København i oktober 2018. https://youtu.be/VHrLPs3_1Fs Musikalsk befinder George Ezra sig et sted mellem Bob Dylan og Ed Sheeran og fremhæves for sin dybe stemme, der - trods sangerens unge alder - emmer af følelsesmæssig dybde, erfaring og storhed. Dette var angiveligt inspirationen til musikvideoen til ’Listen To the Man’ fra 2014, hvor skuespilleren Ian Mckellen (kendt som Gandalf i filmatiseringen af ’Ringenes Herre’) mimer til store dele af sangen. I februar 2019 vandt George Ezra prisen som bedste mandlige solist ved det prestigefyldte Brit Awards og i starten af maj tager han hul på sin store europaturné - hvor de engelske shows blev udsolgt på under 30 minutter - så man kan derfor forvente en George Ezra i topform, når han gæster Jelling Musikfestival, der finder sted i Kr. Himmelfartsferien, fra 29.maj til 1. juni 2019. Jelling Musikfestival har tidligere offentliggjort bl.a. Little Steven and the Disciples of Soul (US), Nephew, Christopher, Phlake, Minds Of 99, L.O.C., TV-2, Gnags, SAVEUS, Poul Krebs, Magtens Korridorer, Jacob Dinesen, Hjalmer, Peter Sommer & Tiggerne, De Danske Hyrder m.fl.