MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 21 jun 2017

Gnags inviterer til ”Sankte Rytmehans”

Gnags, midsommer, Sankthans og Fredgsrock i Tivoli.

På sankthansaften den 23. juni går brødreforetagenet Gnags på scenen til Fredagsrock, mens de sidste flammer på sankthansbålet brænder ned på Tivoli-søen. Hele sidste år fejrede bandet deres 50-års jubilæum, hvilket i februar 2017 kulminerede med udgivelsen af bandets første studioealbum i otte år. Koncerten fredag byder derfor på en gylden mulighed for at høre nye numre som ’Pjækkedag’ sammen med klasikkere som ’Vilde kaniner’ og ’Mr. Swing King’.

Gnags ser frem til at fejre ”Sankte Rytmehans” i Tivoli:

”Vi glæder os til at holde Sankte Rytmehans i Tivoli. Vi har udvalgt et program af de lyseste og varmeste af vores sange, som vi håber, publikum vil værdsætte og synge med på. Vi fejrer lyset - og byder mørket op til dans... med gnister som glemte glimt i vores øjne."

Midsommeraften i Tivoli:

•Picnic på Plænen med medbragt madkurv •Kl. 19.30: Midsommerkoncerten ’I Sommernattens Dyb’ med Københavns Drengekor, Ensemble Storstrøm og tenoren Gert Henning Jensen i Tivolis Koncertsal. Den danske komponist Niels W. Gade i fokus, da han i 2017 kunne have fejret sin 200-års fødselsdag. Særskilt billet kræves. •Kl. 20.30: Balletten ’Butterfly Lovers’ på Pantomimeteatret. Dette folkeeventyr er mere end 1.300 år gammelt og er en kinesisk parallel til tragedien om ’Romeo og Julie’. Et romantisk balleteventyr om en kinesisk pige og dreng, som forelsker sig ulykkeligt i hinanden. Sammen forenes de to som smukt svirrende sommerfugle. Inkluderet i almindelig entré til Tivoli. •Kl. 21.15: Sankthansbål og midsommervise ved Tivoli Søen. Tivoli-Gardens lurblæsere spiller bålet i gang ved Tivoli Søen, og mens de første flammer springer frem, synger Københavns Drengekor og tenoren Gert Henning Jensen den over 100 år gamle ’Midsommervisen’. •Kl. 22.00: Fredagsrock med Gnags på Plænen •Kl. 22.45: Tivoli Illuminationer ved Tivoli Søen. Tivoli Illuminationer er et farvespækket lysshow, der giver sanserne frit spil og skaber et drømmeunivers med musik, laserlys, ild, røg og vand.

Gnags

2016 var jubilæumsår for brødreforetagenet Gnags, der de sidste 50 år har haft begge ben solidt plantet på den danske musikscene. Dette fulgte bandet op på med singlen ’Pjækkedag’, der udkom 2. januar i år, og 3. februar fulgte bandets første album i otte år, ’Nørd’. Peter A.G og Per Christian Frost blev folkeeje, da de på reggae-bund og med festlig tone kommenterede verdenssituationen og det samfund, vi lever i. De har givet os klassikere som ’Vilde Kaniner’, ’Mr. Swing King’ og ’Den Dejligste Morgen’. Læs mere på her