MUSIK INTERVIEW & TRENDS

søn, 13 aug 2017

Hipster Festival er en succes på trods af kø-problemer

Igennem de sidste par år er der dukket flere nye festivaler op i Danmark, og i år er Haven det nyeste skud på stammen. Den er blevet skabt i samarbejde mellem Aaron Dessner, der til dagligt er guitarist i The Nationals, Mikkel Borg Bjergsø, der ejer Mikkeller og mad-guruen, Claus Meyer. Festivalen adskiller sig særligt fra andre ved, at det ikke alene er musikken, der er fokus på, men i lige så høj grad gourmet mad og øl. Normalt vil det alene være muligt at vælge mellem Tuborg, Tuborg Classic og Tuborg Guld når man er på festival. Derudover kan man vælge imellem en halvfesen burger, der er skamstegt og en durum med shawarmakød fra Steff Houlberg. Ikke på denne festival. Her er der både lækkert til ørene og til ganen. I løbet af festivalen blev der serveret 120 forskellige specialøl på fad, og flere kokke fra hele verden serverede madspecialiteter for det sultne publikum. Jeg er vild med konceptet, og det appellerer til mit luksus jeg, at være på en musikfestival, hvor de kræser for alle livets bedste goder.
None

None

Musikprogrammet bød også på fantastiske navne, heriblandt Band of Horses, Beach House, Iggy Pop, The Nationals og ikke mindst Bon Iver. Jeg fornærmer næppe nogen, når jeg kalder festivalen en Indie-festival, og dermed tiltrækker musikken også en særlig type gæster. Det er primært Nørrebro og Vesterbro hipstere, der er segmentet for denne Festival. Det er sjældent, at man ser 20.000 personer samlet på et sted, hvor alle er iført stumpede 90’er bukser, hør- eller cowboyskjorte, samt tophue. Udover et fedt musikprogram, så afholder de en masse små events, som bl.a. smørbrødskonkurrence, live-brygning osv. Det kunne dog være fedt, hvis der var lavet et event-program på forhånd, hvor man via. app’en også kunne blive påmindet om disse. Jeg synes det er fedt, at Festivalen bliver afholdt på Refshaleøen. De ydre og lidt mere golde områder af København skal bare anvendes og det kan ikke gå for hurtigt. Da jeg ankommer om fredagen fremstår store dele af festivalpladsen, som papirøen. Der er madboder over alt og folk sidder ved bænkene og nyder deres øl og spiser lækker mad. Der går dog ikke længe før det også føles som papirøen på en travl dag i sommersæsonen. Der er trængt over det hele, og lige meget hvor man vælger at skulle hente mad, så skal man stå i kø i en time. Jeg skulle have en burger, og her står 3 personer og tager imod bestillinger, 2 steger bøffer og 3 samler burgerne. Alt imens 2 deler burgere ud, og 2 kigger dumt ud i luften. Så kan jeg sgu godt forstå det tager 45 min for at få en burger.
None

None

Det var ikke kun køen til madboderne, der udgjorde et problem. Ramte man øl-boderne på de forkerte tidspunkter, så tog det lidt for lang tid at få slukket ens tørst, og når væsken så skulle ud igen, så skulle man også vente lidt over en halv time på at få lov til dette. Det var lidt nemmere for mændene, da pissoir køen var ganske kort. Det værste var dog gangbroen. Når de populære koncerter var ovre, heriblandt Iggy Pop og Bon Iver, så tog det ca. 45 minutter at få lov til at krydse broen. Det kan ikke passe, at det skal tage så lang tid. Gud forbyde, at der skulle ske en katastrofe på øen, hvor den største scene er placeret. Hvad skal folk gøre? Hoppe i vandet? Jeg synes oprigtig, at Haven er en fantastisk festival med en masse potentiale, og taget i betragtning, at det er deres første år, så synes jeg de klarede det eminent godt. Til næste år bør de dog ændre på enkelte ting. De skal sælge færre billetter. Lige meget hvor man går hen, så står alle oveni hinanden, og man føler sig som en flok lemminger på tur. De skal derudover have to broer. Den ene skal være lige ved siden af Værket-scenen, og den anden hvor broen var placeret i år. Førstnævnte skal være den, der giver adgang til øen, og den sidstnævnte er returbroen.
None

None

  Herudover skal Medow også have lydsøjler midt på pladsen. Scenen er placeret omkring vand, og dermed kommer der unægtelig blæst. Når der kun er PA-anlæg ved scenen, så bliver lyden kastet rundt når man står et stykke tilbage. Derudover kunne enkelte af koncerterne godt vare mere end 1 time og 15 min. F.eks. kunne enkelte hovednavne spille en alm. koncertlængde. Sidst men ikke mindst så bør der gøres noget ved madkøerne. Det kunne f.eks. være, at der var et større antal personale i madboderne, og at disse faktisk lavede mad. Jeg er allerede fan af Haven, og jeg glæder mig ekstremt meget til at komme retur næste år. For hvem kan ikke lide dejlig musik, mad og lækker øl. Derudover er der en ting de skal holde fast i, som de ikke må glemme. De fantastiske pop-up koncerter, som ikke er en del af det faste line-up og som i den grad gav nogle dejlig overraskelser.