MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 09 nov 2016

Holmen Hustlers - HvemHvadHvor

Video og single premiere fra Holmen Hustlers, cykelstiens helte og udkantsmænd.

Direkte fra udkantsdanmark springer Holmen Hustlers med ny video og

single ”HvemHvadHvor” den 1. november. Med en lusket intro, tung bas og fast beat portrætteres livet på Hindsholm ved Kerteminde på Fyn. Men spørgsmålene er hvem, der skal med, hvad der skal ske, og hvor rejsen bringer os hen? Den fynske dancehall- og rapgruppe, Holmen Hustlers, har allerede taget Danmarks smørhul med storm og er nu klar til at hustle resten af landet med singlen ”HvemHvadHvor”.

På Hindsholm, i folkemunde kaldet Holmen, ved Kerteminde hustler fire unge gutter. Men de er mere end bare hustlers. De er cykelstiens helte, udkantsmænd og udnævnte ambassadører for Kerteminde. De fire, der er tale om er, Mr. Romance Sebastian, Jokeren Anton, ”Grønlænderen” Magnus og gruppens Bad Boy, Rasmus. Tilsammen udgør de Holmen Hustlers og tegner, med fynsk dancehall- og rapmusik som pen, et billede af at være ”udkantsmand” - ung og fuld af liv og ideer. Holmen Hustlers lægger nemlig ikke skjul på, at de er fra udkantsdanmark. Og det er netop temaet i både video og tekstunivers på den nye single ”HvemHvadHvor”. https://youtu.be/lsZ4ncpgm5o

”HvemHvadHvor” – Holmen Hustlers kæmper for fynsk rap

Udkantslivet, ungdommen og musikken er omdrejningspunktet. Holmen Hustlers tager publikum med til Hindsholm, hvor der bliver hamret røde smøger, drenge bliver til mænd og damerne charmet. Men den luskede intro, tunge bas og det vedholdende beat beretter om meget mere end det. Man skal nemlig være tro mod sig selv og sine omgivelser. Også selvom det kan synes svært at slå sine folder i dem. Med singlen forherliger Holmen Hustlers derfor den rejse, de har begivet sig ud på – en rejse hvor vejen og ikke destinationen værdsættes. Og rejsen stiller det evigt tilbagevendende spørgsmål: Hvad der skal ske med den voksende hustler-hær, hvor skal den hen – og hvem skal med?

Rugbrød, frisk hår og udkantsstolthed

Fynsk dancehall lyder måske en smule af niche, men Holmen Hustlers succes har bevidst det stikmodsatte. Bandet er nemlig, på trods af deres ”spæde” alder på den danske musikscene, allerede vant til at sætte ild til en scene og tænde op under et publikum. De har spillet en lang række koncerter, bl.a. på Danmarksturné med Von Dü og varmet op for Xzibit. Holmen Hustlers, der er godt kendt på hjemmebanen, har fået en fast hustler-hær og fået sat Kerteminde på det musikalske landkort. De nyder godt af det fynske lokalsamfund, der støtter gruppen med hvad de nu kan. Den lokale bager fylder hustlermaverne, frisøren smækker håret på plads og gutterne kvitterer med at ”

kæmpe for kanten og fynske rapper-unger

”, som det lyder på singlen ”HvemHvadHvor”. Holmen Hustlers er da også blandt finalisterne til at modtage Den Fynske Kulturpris 2016.

Holmen Hustlers genforenes med Von Dü i Pumpehuset i København den 17. december. Dagen forinden, den 16. november, kan de opleves live på Posten i Odense. Den 1. marts 2017 udkommer Holmen Hustlers’ nye album.

Medvirkende:

Magnus Pfeil (vokal, tekstforfatter og komponist) Rasmus H. Sørensen (vokal og tekstforfatter) Sebastian Binzer (vokal og tekstforfatter) Anton W. Hemmingsen (vokal og tekstforfatter). Produceret af Anders Gedde Sejdelin og Holmen Hustlers.