MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 01 nov 2016

Husk mælken!

Mælk indeholder en masse gode vitaminer og mineraler, der styrker dine krop, dine tænder og knogler.

Som studerende er det altid en smule knapt med pengene. SU’en rækker ikke ret meget længere end til de mest livsnødvendige ting. Husleje, regninger, mad og andre faste udgifter. Så det er ikke uden grund, at de fleste studerende får sved på panden, når de skal til tandlægen. Enhver uforudset udgift kan nemlig slå bunden ud af budgettet. Så derfor gør man klogt i at passe på tænderne. Men hvad kan man gøre? Børste tænder og bruge tandtråd er indlysende. Men en ting mange forsømmer er det daglige indtag af mælk.

Mælken er din ven

Mælk indeholder en masse gode vitaminer og mineraler, der styrker dine krop og ikke mindst dine tænder og knogler. Drik en halv liter mælk om dage og du har gjort dig selv og din krop en stor tjeneste. Har du drukket sodavand, øl eller andre syreholdige drikke, så afslut med et glas mælk, da det kan neutralisere kulsyren og skåne emaljen på dine tænder. Da mælk ikke koster mere end 6kr literen, kan du for kun 3kr om dagen beskytte dine tænder ganske effektivt. Kombineret med fornuftig tandhygiejne, kan du dermed ende med at spare mange tusinde kroner på tandlægeregninger. Men det er ikke alt. Mælkeprodukter indeholder også mælkesyrebakterier, der er med til at holde din mave ved godt helbred og dine tarme sunde. Vi spiser og drikker så meget junk, der bringer ubalance i vores krop. Kaffe, sodavand, sukker og lignende produkter er de store syndere. Men med mælkesyrebakterier kan du bekæmpe deres skadelige virkning på mave og tarme.

Jamen jeg er laktoseintolerant

Der findes naturligvis de blandt os, der ikke kan tåle almindelige mælkeprodukter. Er man laktoseintolerant, kan man få en del ubehagelige bivirkninger ved indtag af mælk. Bivirkninger der vil være langt mere afskrækkende på dine omgivelser end grimme tænder. Men kan man så ikke få alle de gode fordele ved mælken? Jo de fleste af dem kan man stadig få. Tal med din tandlæge om hvad du kan gøre, hvis du skulle være laktoseintolerant. Gå ind på www.de5smil.dk og tag kontakt, så kan du få gode råd og vejledning til en sund mund uden at skulle drikke mælk. Med hensyn til mælkesyrebakterierne er der heldigvis andre gode alternativer. Man kan købe både dråber og tabletter, der fungerer glimrende som tilskud til din kost. Dermed behøver man ikke frygte en mave i ubalance eller usund tarmflora. Find produkterne her og kom godt i gang med at give din mave de bedste vikår. Du vil ikke fortryde det.

Så nemt er det virkelig

Det behøver ikke være sværere end det og du vil opdage at det betaler sig i det lange løb. Mælk er sundt og bør være en fast del af kosten i ethvert hjem. Det smager herligt, det er godt for din krop og det er er langt billigere end sodavand og andet junk, så det er en sand win-win situation. Så bare kom i sving og mærk hvordan dine tænder og din krop får det bedre dag for dag. (Artiklen er sponsoreret)