MUSIK INTERVIEW & TRENDS

lør, 09 aug 2014

Ingen når S!vas til sokkeholderne

S!vas og Rifbjerg

TJECK Magazine har mødt rapperen S!vas i forbindelse med overrækkelsen af Polka Verner Legatet 2014.

  Tekst: Jesper Møl Trads Foto: Christian Ottosen   Som vi skrev i går i anmeldelsen af bandet Ukendt Kunstners koncert på Skanderborg Festival, er der en ny musikstil på vej i Danmark. Et nyt univers af lyrik, der ikke er set eller hørt før. I den forbindelse satte vi spot på den 29-årige rapper S!vas, der med sin debut EP ”d.a.u.d.a” har sat sit navn fast på landkortet. Hans karriere har strakt sig længe. Før hans debut i eget navn, har S!vas arbejdet tæt sammen med bl.a. L.O.C. og Jooks. Som vi skrev i går, er denne form for lyrik og musikstil vores bud på det næste store indenfor hiphoppen. Vores tanker blev bekræftet i dag, da Skanderborg Festival uddelte årets Polka Verner Legat til S!vas og Klaus Rifbjerg.  

Lyrik på højt niveau

Legatet, der bliver uddelt i samarbejde med Billetlugen, lauritz.com og waoo.dk, blev uddelt for 13. gang i år og fokus var i år banebrydende lyrik. Klaus Rifbjerg har siden sin debut haft status, som en af Danmarks bedste forfattere og S!vas blev af dommerkomiteen betegnet som den næste store digter og lyriker til at forvalte det danske sprog. I denne forbindelse fangede TJECK Magazine S!vas til en samtale om hans fortsatte karriere og hans indtryk af Skanderborg Festival indtil nu.  

”Det har været for vildt”

Til spørgsmålet om, hvordan hans eget indtryk af hans koncert på Rytmescenen i går var forløbet, svarede han: ”Det var vildt at stå deroppe. Det var en af de fedeste følelser, jeg har oplevet” fortæller S!vas om hans koncert og fortsætter: ”Vi (Ukendt Kunstner, Lord Siva, Gilli og ham selv, redg.) holdte to koncerter i går og begge var kæmpe oplevelser!” forklarer S!vas og relatere her til hans egen og Ukendt Kunstners koncerter, der lå i forlængelse af hinanden i går på henholdsvis Rytmescenen og P3 Teltet. Publikum gav også i den grad S!vas ret i form af kæmpe klapsalver.  

Inspirationen fra Rifbjerg

”Jeg har altid været meget inspireret af Klaus Rifbjerg og hans måde, at udtrykke sig på lyrisk” sagde S!vas i forbindelse med overrækkelsen af legatet, der indebærer et beløb på 90.000 kr. til hver prismodtager. Da TJECK spurgte, om Klaus Rifbjergs udgivelser er noget, som S!vas har læst meget svarede han: ”Det har mest været i skolen,” med en lille smil på læben og fortsætter: ”Men jeg er utrolig, utrolig beæret over at modtage denne pris sammen med Rifbjerg”. For Klaus Rifbjerg, var det en stor glæde at give den lyriske stafet videre til S!vas: ”Han er en rigtig dygtig kunstner og det er mig en ære, at være med til at give stafetten videre til en så talentfuld fyr” forklarede han og gav S!vas et smil.  

Ny musik 28. august

Det har i en rum tid været klart, at S!vas er på vej med nyt materiale som opfølgning til hans succesrige første udgivelse. ”Jeg glæder mig meget til, at få det færdige produkt ud. Pladen har ligget klar i noget tid og det bliver godt, når i kommer til at hører det” forklarer S!vas, der på dette punkt glæder sig til, at sommeren er ovre. ”Sommeren og festivalerne skal lige slutte, så musikken kan komme ud til jer” smiler S!vas. Et smil, der viser en stolt mand. Efter han og drengenes koncert i går, skal de næste dage bruges på afslapning og fest: ”I aften og i morgen skal vi nyde festivalen og feste igennem for fuldt tryk” fortæller S!vas.   Der er ingen tvivl om, at denne mand er kommet for at blive. Med et tekstunivers som hans, med så mange grene og krumspring, har han en stor karriere foran sig. På TJECK Magazine glæder vi os rigtig meget til d. 28. august og rapper som resten af Danmark med på sommeren ørehænger ”d.a.u.d.a”!   S!vas