MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 29 jan 2015

International hitmager fejrer 25 års jubilæum i Jelling

Eneste planlagte besøg i Danmark

Det er 25 år siden, at Texas slog igennem med singlen "I Don’t Want a Lover", der sammen med hits som "Summer Son" og "Say What You Want" har gjort det skotske band til et millionsælgende verdensnavn. Texas spiller en særlig jubilæumskoncert på Jelling Musikfestival fredag d. 22. maj 2015. Selvom det skotske band, med sangerinden Sharleen Spiteri i front, fik et massivt gennembrud med hittet "I Don`t Want A Lover” fra debutalbummet "Southside" fra 1989, skulle der gå yderligere 10 år, før Texas for alvor tog verdenen med storm. I 1999 udsendte de det millionsælgende album ´The Hush´, der bl.a. med hittet ’Summer Son’ sendte dem til tops på hitlister i hele verden og blev begyndelsen på en succesfuld årrække for bandet, der i dets 25-årige levetid foreløbigt har solgt over 30 millioner plader. I løbet af de 25 år, har Texas både indspillet og turneret flittigt - og for at markere jubilæet, udsender bandet albummet "Texas 25" d. 16. februar. Albummet indeholder fire spritnye sange samt højdepunkterne fra bandets parade af hits – alle nyindspillede og nyfortolkede til 2015, i samarbejde med det anerkendte producerteam Truth & Soul, der tidligere har arbejdet med Amy Winehouse og Adele. På Jelling Musikfestival spiller Texas en særlig koncert under titlen "An Evening With…", hvor forsangeren Sharleen Spiteri, der arbejdede som frisør på en af de hotteste saloner i Glasgow da Texas kom frem, vil guide publikum gennem bandets 25 fantastiske år i popmusikken.

Mange unge fans

Sharleen Spiteri har ved gruppens seneste koncerter bemærket et stigende antal unge fans i midten af 20’erne. Først undrede hun sig over, hvor de kendte musikken fra, indtil det gik op for hende, at de kom, fordi de var vokset op med Texas som et fast lydspor til deres barndom og kan synge med på de fleste af sangene fra bandets store bagkatalog. ”Vi er de samme for den unge generation, som et band som Fleetwood Mac var for mig, da jeg var yngre. For folk i 20’erne er Texas blevet et band, de kender og har et forhold til. Vi er her nu og vi har altid været her”, udtalte den karismatiske sangerinde i forbindelse med udgivelsen af ´Texas 25´.

Eneste koncert i Danmark

Texas gæstede også Jelling Musikfestival i 2006, hvor de gav et brag af en koncert - og siden har bandet ligget højt på publikums ønskeliste om endnu en koncert. Koncerten på dette års festival er bandets eneste planlagte besøg i Danmark, så de mere end 30.000 publikummer på Jelling Musikfestival bliver de eneste i Danmark, der får chancen for at opleve det skotske band på jubilæumsturneen. Offentliggjorte navne: Roxette (S), Dizzy Mizz Lizzy, Christopher, The Script (IRL), S!vas, The Minds of 99, De Eneste To, Lars H.U.G., Kim Larsen & Kjukken, Magtens Korridorer, Johnny Madsen, Poul Krebs, TopGunn, Medina, Djämes Braun, Vild $mith, Kesi & Texas (SCO).