MUSIK INTERVIEW & TRENDS

lør, 02 jul 2016

Interview med Velvet Volume: Gruppens motto lyder tight og tempo

Velvet Volume i Skalskoven. Nibe Festival 2016. Foto: Nichlas Stilling Hansen

Tekst: Maj Laden Nørgaard og Lisette Rønsig Larsen

Foto: Nichlas Stilling Hansen

Velvet Volume er et dansk rockband bestående af tre aarhusianske piger, tvillingerne Naomi og Noa samt deres lillesøster Nataja. Tvillingerne er netop blevet studiner og Nataja går i 1.g. Trioen har allerede været på flere festivaller denne sommer heriblandt NorthSide, som var en kæmpe oplevelse for de tre young stars. Nu har de også spillet på Nibe Festival 2016, som TJECK Magazine naturligvis også er med på. Vi mødte pigerne før koncerten.

Forberedelse før Nibe-koncerten

Nu sidder I her et par timer før jeres koncert, I skal på scenen, hvordan gør I jer klar?

Nataja

: Nu er vi her i god tid, så vi går bare rundt og ser nogle koncerter. Normalt så kommer vi et par timer inden, og så er der lydprøve og så videre. Det er egentlig meget rutine og chill, og selvfølgelig er der lige den der halve time inden, hvor vi lige skal bevæge os lidt og komme i fokus.

Er der et ritual?

Nataja

: Vi siger, vi har de to t’er, tight og tempo, altså det optimale, bare spil godt.

Naomi

: Vi er jo hele tiden sammen, og vi snakker altid om tingene. Vi har rimelig godt styr på det i løbet af dagen, lige at få snakket sammen om det vi skal nå, så vi skal ikke sidde og liste det op.

Hvad glæder I jer mest til her på Nibe?

Naomi

: Vi glæder os selvfølgelig til at spille, og så er det altid spændende at spille et nyt sted for et nyt publikum og se stedet, hvad folk laver, se backstage-lokalet , slappe af – bare lige få et billede af, hvordan den her festival ser ud.

Pigerne bag Velvet Volume

Er der nogle fordele eller ulemper ved at være søskende i et band?

Naomi

: Vi kan være meget ærlige inden for alt. Vi kender hinanden rigtig godt, og vi har de samme mål. Det gør det meget nemmere både bag scenen og på scenen. Og ulemper kan selvfølgelig også være, at vi kan være så ærlige, at vi kan komme op at skændes.

Noa

: Vi er også meget sammen.

Nataja

: Ja vi er meget sammen. Det er både derhjemme, i fritiden og så er musikken vores job, ligesom det også er en hobby.

Naomi

: Man kan sige, at vores privatliv og karriere hænger godt sammen, og musikken har altid været der.

To af jer er lige blevet studenter, hvad skal I så nu?

Noa

: Vi skal bare have fokus på musikken, nu har vi jo rigtig god tid til at gå i dybden med det. Det har været meget stressende både med musik og skolen, så vi håber på at kunne begynde ”projekt-album”.

Naomi

: Vi har altid været lidt kede af, at vi aldrig har kunnet fokusere mere på musikken. Jeg tror, vi kan udvikle det på et højere niveau og få mere tid til det, uden at skulle tænke på en aflevering til dagen efter.

Hvordan startede jeres interesse for musik?

Nataja

: Vi er vokset op i en meget glad musik-familie, og vores far havde en stor CD-samling. Vi fik et instrument, da vi var en fem/seks år. Mig og Naomi spillede klaver, Noa fik en spansk guitar og jeg fik også et Fætter BR trommeset.

Naomi

: Vi spillede sammen og eksperimenterede med det, og det hele var jo selvlært, så det var bare med at gå i gang og gøre det. Og netop fordi vi var på det samme level, så var det bare at udvikle og lære at spille sammen, uden at man skulle være presset, eller føle at nogle andre er bedre end én selv. Så det var en meget behagelig udvikling.

Hvordan kom I over i rockgenren?

Naomi

: Det var en af de ting, vi hørte meget derhjemme, og som vi forelskede os mest i. Der var noget ved rockmusik, som vi så op til, specielt energien og legender, som vi også godt selv kunne tænke os at skabe. Vi lytter ikke kun til rockmusik, vi lytter til alt, og vi er også inspireret af popmusik og rock’n’roll.

Musikinspirationer

Hvordan fandt I på jeres bandnavn?

Noa

: Der er ikke rigtig nogen dybere mening med det.

Nataja

: Jo lidt, eller vi ville bare gerne have det til at lyde godt. Vi synes, det lød ret fedt, og så skulle det være et navn, der ikke rigtig gav nogen mening. Det, synes vi, er ret fedt. Og så tænkte vi ”to v’er”.

Hvem får I inspiration fra?

Noa

: Vi har ikke nogen faste inspirationskilder. Det er tilfældigt, hvem vi bliver inspireret af. Og vi lytter til meget forskelligt musik.

Nataja

: Men hvis vi skal nævne nogle, så er det The White Stripes og Rolling Stones.

Naomi

: Med hensyn til andre genrer, så var jeg også kæmpe Britney Spears-fan som yngre og lyttede og dansede til det, og så George Michael, selvom det er noget helt andet.

I har tidligere udtalt, at Japan kunne være et fedt sted at udbrede jeres musik, hvorfor lige Japan?

Naomi

: Altså jeg er rimelig forelsket. Jeg har ikke været der før, men jeg ved, at kulturen er helt crazy, og det finder jeg ret interessant. Så har jeg hørt, at pige-rockbandet The Runaways har fået stor succes derovre, og det japanske folk skulle have meget respekt for musik. Det er vist det land, der stadig sælger mest fysisk materiale, og det betyder meget for alle musikere.

Hvordan var det at spille på Northside?

Noa

: Det var sindssygt. Fuldstændig vanvittigt.

Nataja

: Vi var bange for, om der overhovedet kom nogle.

Naomi

: Jeg husker, at folk bare lyttede og kiggede rigtig meget og koncentreret. Det er ret vildt, at nogle bliver fanget af os på den måde.
None

None

Velvet Volume i Skalskoven. Nibe Festival 2016.
Foto: Nichlas Stilling Hansen