MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 01 okt 2014

Joey ind som nummer 1

"Million" og lyden af den danske sommer

Førstesinglen ’Million’ lå nummer 1 på hitlisten i fem uger, og blev lyden af den danske sommer. Nu er Joey Moes sjette studiealbum på gaden, og går direkte ind som nr. 1 på hitlisten.

Den røde tråd i Joey Moes karriere er jagten på det perfekte pophit - og dén jagt er endnu engang lykkes på hans sjette album, der blot hedder Joey. ’Million’, der var første udspil fra albummet, udkom i maj og er blevet spillet flittigt af de danske radioer lige siden. Nummeret ligger stadig blandt de 20 mest streamede sange hos Spotify og er desuden gået guld på download og 2 x platin på stream, svarende til 2,6 millioner afspilninger.

Mandag den 15. september udkom hitsmedens sjette album, og det strøg direkte ind som nummer 1 på den officielle hitliste. En imponerende bedrift for den målrettede, unge mand, der vidste, han ville være popstjerne, da han hørte Backstreet Boys første gang. Han var ni år, og kort tid efter dannede han boybandet Nothing Specialmed nogle venner. Det var i en tid i folkeskolen, hvor han skilte sig ud fra flokken - for mens de andre drenge spillede fodbold, øvede Joey Backstreet Boysvokalharmonier og brugte timer på at nærstudere Michael Jacksons musikvideoer.

Det er denne skoletid, han synger om i den seneste single ’Klar på Mig Nu’, der er netop er sendt til radio. Sangen handler om Joeys tid i folkeskolen, hvor han havde det svært med pigerne - men nu har piben fået en anden lyd, og de er klar på ham. Sammen med ’Million’ og ’Hvis Det Ikke Skal Være Os’, der også findes på ’Joey’, er det en af hele tre singler der ligger i top30 på Downloadcharten.

Joey har god grund til at være stolt over denne forrygende start, for det er et album hvor Joey Moe har poppen brusende i blodet, og hvor vi kommer helt tæt på og ser flere nuancer af den 29-årige popsmed:

”Det her er bare Joey uden filter eller facader. Det lyder som mig. Og det er præcis den lyd, jeg har ledt efter i min egen musik.”