MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 16 feb 2016

Cafe for 300: Maden var fin, men hyggen er trækplastret

Kalaset: Tæt ved Torvehallerne og ikke langt fra Dronning Louises bro

Kalaset, 

Vendersgade 16, 1363 København Anmeldt af: 

Amir Amirian

Value for money:

 Ganske god – Mad uden dikkedarer til en fornuftig pris

Kvalitet på mad og drikke:

 Tilfredsstillende

Betjening:

 Man skal selv op at bestille, hvilket kan være lidt hektisk i ”brunch-time”

Indretning:

Charmerende, en kende ramponeret og klunsende stil

Det er simpelt café mad, serveret i utrolig hyggelige omgivelser. De serverer økologi, vegetar og veganer mad. De kødelskede skal dog ikke frygte, da det stadig er muligt, få stillet bacon lysten.

Det har altid været populært at tage ud til brunch en lørdag eller søndag middag når man er en anelse tømmermands ramt. Det er ingen undtagelse for mig selvom det er sjældent tager til brunch med gutterne. I stedet tog kæresten og jeg på brunch lørdag middag, da vi begge var en anelse ramt. Valget faldt på kalaset. Nu skal jeg ikke forgive, at dette var rent spontant. Jeg havde researchet gode brunch steder på forhånd.
None

None

Kalaset har adresse tæt ved Torvehallerne og ikke langt fra Dronning Louises bro. Det ser allerede hyggeligt ud udefra, og når man kommer ned af trapperne i kælderetagen stiger hyggefaktoren med 10 point. For Kalset er hyggelig indrettet. Det er en smule ramponeret, og ingen af bordene har samme højde eller farve, og stolene er virker også at være klunset. Der er bøger over det hele og stedet giver et retro-vibe, der siger spar 2. Det er ikke for sjovt, at Kalaset har travlt under rush-hour, for det har de. De tager ikke mod reservationer og da vi kom var vi nummer 3 i køen. Vi fik dog et bord i løbet af kort tid. De massive mængde af menneske tog dog lidt af hyggen, og hvis man har nem ved at blive stresset, så er Kalaset nok ikke stedet for en. Mængden af mennesker forsvandt dog ved en 12.00, og derefter var det utrolig hyggeligt at være der. LÆS OGSÅ: "Cafe for 300: Miniburgere, der hitter!" På Kalaset skal man op at bestille sin mad. Forinden finder tjenerne dog en plads til dig. Priserne her er ganske rimelige. En café-burger koster ca. 125 kr., en salat ca. 85 og kommer man til aftensmad skal man slippe en 135 kr. for en hovedret. Vi kom dog for brunchen. Vi bestilte 2 kopper kaffe til at vække os, en omgang blåbærs pandekager, en vegetarisk brunch-tallerken (Tante Grøn), og en marokkansk inspireret tallerken (Kongens Have), der er vegansk.
None

None

Pandekagerne var ganske fine, dog en smule overtilberedt, således at de var for sprøde og lidt tørre. Blåbærrene hjalp dog til at fugte lidt. På Tante Grøn, fik man lidt brieost, frugt, grillet grønsager, falafel, hummus, skyr med ristet müsli, lidt brød og røræg. Det smagte ganske fint, men det var intet man ikke selv kunne klare at lave derhjemme og var jeg ikke træt fra aftenen forinden, så ville jeg også kunne lave det bedre. Den marokkanske tallerken var rigtig god. Det var en linse-ratatouille, der var krydret helt perfekt. Til den fik man lidt rugbrød, hvilket ikke gav så meget mening i min optik, men det smagte alligevel ganske fint.
None

None

En ting de kunne lave fænomenal var deres veganske nutella. Nu er jeg hverken vegetar eller veganer freak, men jeg nyder god mad. Denne nutella var virkelig god. Dejlig mørk, cremet og nøddet. Alt i alt må jeg sige, at maden var ganske fin. Ikke et gourmet måltid, men ganske solidt og jeg gik derfra mæt. Det jeg dog vil komme tilbage for er hyggen. Det er et enormt hyggeligt sted at tage hen med kæresten, veninderne eller sågar gutterne. Med en regning på 295 kr. for 2 personer kan man ikke brokke sig.