MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 30 jun 2015

Karaokefest med Robbie

Søndag aften lukkede Robbie Williams Tinderbox med et brag. Men sceneshowet imponerede mere end Williams vokalpræstation

Anmeldt af: Trine Blæsild og Benny Kjølhede

None

None

Vi var rigtig trætte efter tre lange dage, men ville ikke gå glip af den sidste koncert, så vi fandt et sted, hvor vores sko ikke ville synke ned i det mudder, som hærgede pladsen. Vi endte med at stå ret langt bagved, da pladsen var proppet allerede en time inden koncertens start. Publikum stod tæt og pakket ind i regnslag, og folk på de forreste rækker havde siddet oppe ved hegnet i cirka syv timer.

Koncentrationen af kvinder i 30’erne var pludselig blevet betydeligt større, men det viste sig ikke desto mindre at være svært ikke at rocke med på Robbie Williams kæmpehits.

Koncerten startede med hittet ”Let me entertain you”, som mange fra første strofe skrålede med på. Williams havde charme og kom med mange indøvede, men velfungerende jokes imellem numrene.

Han præsenterede sig selv som 'Robbie fucking Williams’ og opsummerede kort sin karriere for os under 30 år:

»Jeg var med i et boyband i 90’erne, blev tyk, blev tynd, skrev et hit, der hed ”Angels” og blev derefter millionær«. Selvtilliden fejlede bestemt ikke noget.

Han havde mange covernumre på set-listen. Der var nogle rigtig gode præstationer ind imellem, men cover-showet tog overhånd. Det bestod blandt andet af Lordes’ ”Royals”, Oasis’ ”Wonderwall” og en ti minutter lang version af Queens’ ”Bohemian Rhapsody”. Det var en sand karaoke-fest både for publikum, men også fra Robbies side.

Williams er en formidabel performer. Han gav et helt fantastisk sceneshow med en kæmpe bagskærm på scenen, som viste liveoptagelser og sjove klip. Han var rigtig god med publikum og tog tilmed en ung kvinde med op på scenen, som han flirtede løs med, hvorefter han afsluttede nummeret med at kysse hende på munden. En gennemtrængende lyd af 10.000 kvinder, der hviner på samme tid fyldte pladsen.

Men sceneshowet tog - heldigvis for ham - fokus fra nogle til tider dårlige vokalpræstationer. Han gabte over nogle lidt for store hits.

Alt i alt en fremragende afslutning på Tinderboxs første år.