MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 26 jan 2016

KarriereKanonen leder efter landets største musiktalenter

Katinka, Magtens Korridorer, Djämes Braun og The Minds of 99 er et par af de navne, der har vundet KarriereKanonen

DR, Bandakademiet og Smukfest er i disse dage på jagt efter landets mest talentfulde upcoming bands og solister. For at komme i betragtning skal man have uploadet sin musik til dr.dk/kanon senest 31. januar. Herefter udvælger juryen, der består af medlemmer fra DR, Smukfest og Bandakademiet, årets 12 udvalgte kunstnere.

Magtens Korridorer, Djämes Braun og The Minds of 99 er bare et par af de navne, der har vundet KarriereKanonen gennem årene. Sidste år blev Katinka tilføjet listen, og siden har hun optrådt ved Kronprinsparrets Priser, P6 BEAT rocker Koncerthuset, fået flotte anmeldelser og bliver fra flere sider spået til at blive stor i 2016. https://youtu.be/rNGdQDyETuI?t=40 Hvilke tre navne, der skal skrives på vinderlisten i 2016 er endnu uvist – for alle talentfulde kunstnere har nemlig stadig chancen for at komme med i opløbet til Karrierekanonen 2016. Ansøgningsfristen er 31. januar.

”Vi leder efter talenter, der sender os et signal om, at der er mere guld, hvor det kommer fra. Det betyder mere konkret, at de allerede kan skabe god musik, har et langsigtet potentiale, men mangler de sidste 20 pct. for at nå i mål med en mulig musikkarriere,”

siger Marianne Fruergaard, leder af Bandakademiet og medlem af KarriereKanonens jury.

Airplay, festivaljob og coaching

Alle 12 udvalgte kommer igennem et inspirationsforløb hos Bandakademiet, og alle 12 kommer til at spille på SPOT festival. Efterfølgende fortsætter 8 i et mere intensivt udviklingsforløb, inden de optræder i finalen på Smukfest. Endelig bliver 3 vindere kåret, der hver får en koncert på Smukfest året efter, airplay på P3 eller P6 BEAT og ikke mindst et skræddersyet og individuelt talentudviklingsforløb hos Bandakademiet, hvor kunstnerne får hjælp til netop det, de har brug for.

”Når vi skal finde de udvalgte kunstnere og i sidste ende vinderne, lytter vi især efter, om musikken er langtidsholdbar. Kan det blive en klassiker? Og så er det også vigtigt med genkendelighed. Lytteren skal kunne relatere til elementer i musikken: stemningen, rytmen eller melodien,”

siger Casper Bach Hegstrup, musikansvarlig og vært på P6 BEAT og medlem af juryen. .