MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 29 okt 2014

Kristina Renée ryster tvivlen af sig

Singlen "Shake The Shadow" udgives i november

En sang med udgangspunkt i tvivlen

Den 27-årige sangskriver og sangerinde Kristina Renée udsender det nye singleudspil "Shake The Shadow", der følger op på det anmelderroste debutalbum "Taming Tigers"  fra sidste år. På den nye single signaleres nye udadvendte toner fra sangerinden. Kristina Renée forklarer:

”Det er en sang der tager udgangspunkt i tvivlen. For tvivlen ligger i os alle og lurer, men jeg synes, det er vigtigt at trodse negativiteten og holde fokus rettet mod sine egne drømme. Selvom de valg vi tager her i livet kan være fulgt af tvivl, er det vigtigste netop, at vi tager nogle valg og så går efter dem.”  

Den nye single Shake The Shadow, der også tjener som titelnummer på det forstående album, er skrevet under en intensiv arbejdsuge i Sverige sammen med producerne Frederik og Fridolin Nordsø samt Martin Hedegaard. Efter den produktive uge i Sverige kom skitserne med hjem til Danmark, hvor det næste år blev brugt på at lave albummet færdigt.

”Jeg tog med de her tre fantastiske drenge til Sverige, hvor vi lavede udgangspunktet for hele pladen på en uge. Jeg har nok altid været meget forsigtig og tvivlende, og på min sidste plade (Taming Tigers, 2013) tog jeg en masse modige valg og valgte dem fra, fordi jeg simpelthen var for nervøs. Hende tvivleren gad jeg simpelthen ikke have med på denne nye plade. Så jeg tog udfordringen op fra Frederik, Fridolin og Martin og indvilligede i en uges hardcore sangskrivning og indspilning. Jeg satte mig selv i en situation, hvor jeg enten ville komme hjem tomhændet eller med en masse modige og impulsive sange. Det endte heldigvis med at være det sidste scenarie. Det var en kæmpe sejr at kunne bevise, at kimen til en plade kunne lægges på blot en uge. For jeg har indset, at den overtænkte komfortzone måske ikke afføder det mest interessante musik, og hvor mine sange før var inderlige og introverte, har den nye arbejdsmetode affødt et langt mere udadvendt udtryk, der spiller skidegodt sammen med mit livssyn. ”

 Videoen til "Shake The Shadow" udsendes i november og albummet af samme navn følger primo 2015.