MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 26 maj 2016

Lad dig forføre af byernes by, Paris.

Det er en fantastisk oplevelse bare at slentre gennem Paris centrum.

Paris er kendt for Eiffeltårnet, triumfbuen, men har så meget mere at byde på, hvad enten du er til shopping, sightseeing, eller god mad.

Sightseeing.

Paris er i sin essens en blanding af Historiske monumenter, som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame, samt en række af helt nye og moderne bygninger. Denne blanding giver en hel unikatmosfære når du vandrer gennem byen. Som beskrevet af Paris.dk så er der kommet ny triumfbue, der er tegnet af den danske arkitekt, Otto Von Speckelsen, som også er en udflugt værdig. Hvad enten du er til historik eller ej, er det altså en oplevelse værdig bare at slentre gennem Paris centrum. Hvis du er til kunst, er Louvre museum et must see. De skiftende udstillinger indeholder altid spændende værker, og ofte fra nogle af de største kunstnere, både historisk set, men også i form af nutidig kunst. Hvis du er mere til den afslappende, eller aktiv ferie, så ligger Disneyland også lige i nærheden. Her kan du lade dit indre barn fri i alle forlystelserne, møde alle dine barndomsidoler, eller bare slappe af ved poolen, hvis det er det du er til. Når du nu er her alligevel så er Eiffeltårnet også et på listen over ting der skal ses, selvom det må forventes at der er mange mennesker her.

Mad.

Som påpeget af blandt andet TravelBird så er Frankrig kendt for sit alsidige køkken, og i Paris finder du intet mindre end 66 Michelin restauranter. Hvis du er foodie, er du altså kommet til den rigtige by! Spredt over hele Paris er der også et hav af bistroer, der serverer alt lige fra den almindelige morgenmads croissant, til udsøgt bagværk. Franskmændene er kendt for at bruge sæsonaktuelle varer, og menuen på de forskellige restauranter vil derfor ofte variere alt efter hvornår du vælger at tage afsted. Blandt top kandidaterne for god mad til billige penge, kan der nævnes Le Saotico , Restaurant de la tour , samt A la Biche au Bois

Shopping.

Som mange andre storbyer i verden så er der fantastiske muligheder for shopping i Paris. I marais distriktet finder du alt indenfor tøj, lige fra de store modehuse, til mere trendy og upcoming brands. For den kræsne tøjshopper er dette stedet at være. Mens ChampsÉlysées er en vandretur værd alene for udsigten må netop denne kæmpe boulevard også regnes som en af top lokationerne for shopping i Paris. Det vil hovedsageligt være de kendte butikker som har råd til en adresse på ChampsÉlysées, men boulevarden er lang, og der er altså dermed et væld af virksomheder der har sat en butik op her. Shopping hvor det i sig selv at vandre fra butik til butik er en oplevelse, hører til sjældenhederne, og netop derfor er champs elysees et besøg værd. Udover at være et mecca for shopping er ChampsÉlysées også en skueplads for adskillige parader i løbet af året, så som Bastille day , Nytårsparaden, samt adskillige militærparader. Under disse parader forvandler hele boulevarden sig til en lokal fest, og hvis muligheden byder sig er det værd at være en del af! .