MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 29 jun 2015

Lenny Kravitz: Hits i kedelig indpakning

Lenny Kravitz, Rock Werchter, Belgien, 27. juni 2015

Hits, sommeraften og medskrål. Guitar virtuosen kom til Belgien, hvor han leverede en hitparade i bedste U2 stil, hvilket gav publikum anledning til at skrige deres lunger ud, sang efter sang

Anmeldt af: Amir Amirian

None

None

Lenny gik på scenen med nummeret, Dirty white Boots, fra hans nyeste plade, hvor han derefter gik til hans bagkatalog. Bandet, der hovedsageligt bestod af kvinder, spillede yderst glimrende og veloplagt! Jeg er stor fan af kvinder, der kan deres instrument. Som guitaristen fra Mumford & Sons nævnte igår, så han Lenny tilbage i 2005. Han har nogle år på cv'et!

American Woman, der var andet nummer i rækken, bragede ud af anlægget foran de +60.000 belgiske og hollandske kvinder, der var dukket op for at se et rockfænomen, vent lige, sexfænomen? Lenny er nemlig ikke bare en fremragende guitarist og sanger. Han er skuespiller og en kunstner, der få pigerne til at blive svage i knæene, og mændene til at anerkende, at han er rimelig sej på guitar og vokal. Faktisk bar´ sej.

På Main Stage beviste han, at han stadig kan spille et stort publikum op. Kravitz indledte aftenen veloplagt og velspillende, og havde et par nyere numre flettet ind i hans sætliste, hvilket var meget passende, da jeg skulle hente en bajer til at få tiden til at gå. Det er en fadølsfest han levere musik til, hvilket vil passe perfekt ind i Bøgeskoven. Det vil få selv de pæneste og ordentligste Skanderborg besøgende til at vrikke med hofterne. En bajer i hver hånd også er vi klar.

Det er dog stadigvæk hans klassikere vi venter på, og dem fik vi. Klassikerne blev dog ruineret af de eviglange passager, hvor bandet jammede. Det var magert, da det oftest virkede som om, at bandet ikke vidste hvad de skulle finde på at spille af toner. Når man vil jamme og finde på fede soloer i nuet, så skal det altså sidde i skabet. Særligt My Mama Said, Let Love Rule og It Ain't over til it's Over, endte i en ti minutters guitar, trompet og klaver passager, som fik publikum til at gabe eller sætte sig ned.

Fly away og Are u gonna go my way sluttede koncerten af til et publikum, der nu var klar til at give det sidste de havde i sig. Lenny kom, men sejrede ikke. Han leverede en koncert, som blev druknet i kedelige soloer og passager, hvor man i stedet gik i gang med at snakke om hende den lækre i camping område B10, eller om hvornår braatwurst boden lukker. En ganske fin festival booking med masser af hits, som pøblen kan skråle med på.