MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 03 okt 2016

Lette og trådløse træningshøretelefoner

Philips ActionFit SHQ 7900 Vejl. pris: 900 kr. (fundet til 624 kr. på pricerunner)
 

Disse sportshøretelefoner fra Philips er ultralette og man kan oftest ikke mærke man har dem på. Jeg synes de er pæne og jeg er vild med den magnetiske klips der medfølger, som gør at høretelefonerne holdes under kontrol under løb. Endvidere kan de sidde fast på ens øre på tre forskellige måder således, at de ikke ryger ud af ørene under aktivitet. De sidder modsat de fleste andre in-ear ikke inde i øret, men derimod inde i øresneglen. Dette har sine klare fordele og ulemper.

Anmeldt af: Amir Amirian

Den store fordel ved, at de sidder i øregangen er, at det er muligt at høre omgivelserne. Dermed bliver man ikke overrasket af bilister og cyklister i trafikken når man løber udendørs. Endvidere er det godt for de folk, der ikke kan lide at have høretelefoner inde i øregangen.   Den store ulempe er lydkvaliteten. Høretelefonerne har en fin balance, og har potentiale til go’ lyd, men det er bare ikke til at høre. Faktisk er det kun det overordenet lydbillede man kan høre. Ved at høretelefonerne sidder i øregangen mistes deltaljerne i lydbilledet – her særligt under aktivitet underfor, hvor der er larm. Dette kan bl.a. høres på Hotel California, hvor der er en masse små detaljer som jeg plejer at kunne høre desværre udebliver.
None

None

Endvidere mister lydbilledet en masse pondus i form af bas og bund. Det er virkelig en skam, da det dræber oplevelsen når man lytter til tungt musik, herunder hip-hop og hård rock. F.eks. er lyden meget mudret under

Killing In the Name

og

Icky Thump

. Dette skal ikke misforståes. Lyden er nemlig ikke elendig, men den er heller ikke god. Jeg vil nok karakterisere den som lige under middel. Hvad angår volumen, så gør placeringen i øregangen, at jeg skal skrue ret meget op, når jeg træner udenfor, hvor der er larm.
None

None

Jeg synes godt om høretelefonerne, men må konstatere, at jeg kræver en bedre lyd. Personligt ville jeg søge mod Plantronics BackBeat Fit, der prismæssigt er lidt billigere, og hvor lyden holdes intakt samtidig med, at jeg kan høre trafikken.
None

None