MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 01 aug 2018

Mangler du inspiration til den danske sommer?

Ofte planlægger man kun de store ting i ens sommerferie, som rejser til udlandet. Resten af dagene tager man som de kommer, fordi man oftest tænker, at man bare skal slappe af. Det er dog en fordel at planlægge andre ting i ferien end kun rejser, da mange skal noget på forskellige tidspunkter. Derfor kan man med fordel lægge planer længere ud i sommerferien, så man er sikker på, at alle kan en given dag.

Brug tid med familien

Som ung vil man gerne bruge meget tid med sine venner, specielt i weekend og ferier. Men det er også en god idé at sætte tid af til familien. Man kan med fordel planlægge aftener, hvor man laver noget sammen. Om det blot er filmaften, hvor man vælger yndlingsfilm i fællesskab, spilaften eller andet, så er det rart at bruge tid sammen på en anden måde, end man er vant til. Ydermere kan man tilbyde at hjælpe til med aftensmaden, for at det ikke altid er mor eller far, som skal stå for denne. Hvis de har andre planer, kan man tilbyde børnepasning, hvor man kan underholde lillesøster med legetøj fra Freds World. Det er også en god idé at udnytte sommerens lange, lyse aftener. Man kan passende gå en tur efter aftensmaden. Enten kan man tilbyde at være den, der har hunden i snor – eller den der skubber barnevognen med lillesøster i, for at hjælpe til på gåturen. Dermed kommer man atter til at lave noget sammen, på trods af at det blot er en lille ting.

Større oplevelser med familien

Udover de små hverdagsting, man kan bruge ferien på med sin familie, så kan man også planlægge større ting. Familien vil sikkert blive glad for, at man som ung, tager initiativet til at lave noget sammen. Det kan være en god idé at samle hele familien til en tur på museum, hvor de i ferier netop ofte har særlige udstillinger samt aktiviteter, der henvendes til alle feriebesøgende. Ydermere er zoologisk have en god idé, netop fordi vejret som oftest er godt om sommeren. Dermed kan man som familie ubesværet gå rundt udenfor i zoo, og nyde vejret og dyrene. Når det er sommer og vejret er godt, er der også flere dyr i zoologisk have, som går udenfor. Planlægger man en sådan dag med sin familie, kan det være hyggeligt at invitere hele familien med – også onkel, tanter og bedsteforældre. Det er en god idé at sætte en hel dag af sammen, så man ikke føler, at man skal skynde sig, når man for eksempel går rundt i zoo. Dermed kan alle i familien få en god dag, hvor bedstefar med sin stok og far med barnevognen ikke føler, at de skal skynde sig.

Nyd vejret

Sommervejret byder på mange udendørs aktiviteter, som man kan lave med både venner og familie. Til de dage hvor intet er planlagt, kan man sagtens spontant tage til stranden, for at solbade og svømme i havet hele dagen. Man kan også spontant pakke frokosten eller aftensmaden ned i en kurv, og tage den med til havet eller til en tur i skoven, for at nyde den som picnic i andet end vanlige omgivelser. Når man som ung, er ved at være færdig med at vokse, kan man med fordel udskifte sin gamle børne-/teenagecykel. Nu hvor sommervejret byder på udendørs aktiviteter, som at cykle rundt i byen, kan man lokke mor og far med ned til cykelhandleren, som byder på et stort udvalg af herre- og damecykler. Her kan man finde sig lige den cykel, der falder i ens smag. Har man mor og far med, kan man være heldig, at de vil give et tilskud til ens nye jernhest. Uanset om man ønsker at tilbringe ferien med venner eller familie, er det en god idé at planlægge heldagsarrangementer i god tid. Sommervejret byder dog også på en del muligheder for spontane aktiviteter for både venner og familie. Hvad end man tager familien med i zoologisk have, vennerne med til stranden – eller noget helt tredje – skal man nok få nydt sommeren til fulde.      
None

None