MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 04 okt 2017

Mura Masa gæster Store Vega

Mura Masa alias Alex Crossan giver koncert på Store Vega den 31. oktober.

Da Alex Crossan voksede op på den britiske ø Guernsey, beliggende mellem England og Frankrig, var det ikke hip hop, der interesserede ham. Det var til gengæld punk og heavy metal, der optog den unge brite, og det var først som 19-årig, at smagen faldt på det elektroniske.

Siden er det gået stærkt for den unge multi-instrumentalist, der af Major Lazer-stifter og hit-DJ Diplo blev spået stjernestatus, da han udgav mixtapet ”Soundtrack to Death” i 2014. Året efter udgav den talentfulde genrebryder EP’en ”Someday Somewhere”, hvor blandt andre Nao havde lånt sin vokal til singlen ”Firefly”, der til dato har over 10 mio streams på Spotify. Hans længe ventede debutalbum er lige netop blevet afsløret igår - den 14. juli kan du lytte til Mura Masa's uhyre spændende musikalske samarbejde med Gorillaz mastermind Damon Albarn, A$AP Rocky, A.K. Paul, NAO, Charli XCX, Desiigner, Christine and the Queens, Jamie Lidell, Bonzai og Tom Tripp. Navnet Mura Masa er fra en gammel japansk fortælling om en sværdsmed, hvis sværd ville få krigerne til at begå selvmord, hvis de brugte dem. Og man kan da også spotte et ordentligt skud inspiration fra Asien, når den nu 21-årige Mura Masa sampler hip hop med orientalsk lyd, klokkespil og blæserinstrumenter i sit elektroniske musikunivers.

FAKTA

•Han er kun 21 år, men har allerede kæmpe succes. (Fx nummeret ‘Lovesick* feat A$AP Rocky har fået et helt svimlende antal views) [embed]https://youtu.be/ZJM4AQSbZDk •Mura Masa kommer fra en small town i UK, midt ude i ingenting, langt væk fra de inspirationskilder, han bruger i sine produktioner. •Herefter er han begyndt at lægge sin musik ud “i et lille hjørne af internettet”, og han har lært sig selv at spille på instrumenter og bruge musiksoftware hjemme i sit soveværelse. •Pludselig gik det stærkt, og i dag arbejder han med nogle af de største internationale navne som fx A$AP Rocky, Charlie XCX, Damon Albarn og Stormzy. Hans debutalbum udkom 14. juli, så det er pænt imponerende, at han allerede oplever så stor succes. [/box] Prominente kunstnere som Ed Sheeran og Ellie Goulding står i kø for at få udgivet remixes af det britiske stjernefrø. Og med god grund. Vil man have en forsmag på Mura Masas talent før koncerten i Store VEGA til efteråret, kan man opleve ham på dette års Distortion Festival