MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 19 nov 2015

Musikanmeldelse: NIGHTWISH

Falkoner Salen, 16. november 2015

Det finske progressive metalband Nightwish gæstede mandag aften en udsolgt Falkoner Sal på Frederiksberg. Nightwish er lige nu på turne i forlængelse af udgivelsen af deres seneste album "Endless Forms Most Beautiful".

Anmeld af: Christian Weigel

Foto: Henrik Hildebrandt 

Det talstærke publikum var meget begejstrede, og de var ikke meget for at gå hjem, da koncerten sluttede. Det var ikke så mærkeligt, da de lige havde været vidne til "The Greatest Show on Earth" som var aftenens sidste nummer. Nummeret er i øvrigt også afslutningsnummeret på seneste album. Dette nummer rummer i virkeligheden alt det, som Nightwish står for. Flot lyd, stort anlagte arrangementer, mesterligt musikalsk, og især skal bandets nye sangerinde, Floor Jansen, fremhæves. Hun styrede på fortræffelig vis slagets gang i de cirka 17 minutter, som nummeret varede.

Det var ganske enkelt fantastisk at opleve et så velspillende band, der samtidig formår at skabe forskellige stemninger. Som f.eks. i det akustiske nummer "The Islander", der leder tankerne hen på havet og sømænd. At de så også havde lidt til oplevesansen i et flot show fyldt med ild, røg og meget mere gør jo heller ikke noget.

None

None

None

None

Kapelmester Tuomas Holopainen, der spiller keyboards og samtidig er bandets komponist, er meget klassisk inspireret, hvilket giver et unikt resultat, når han vrider sangene igennem sin metalmaskine. Ud kommer symfonisk metal med stærke melodier og svulstige arrangementer. I numre som "Ghost Love Score", "Storytime" og "Ever Dream" fik vi strålende eksempler på, hvordan det hele kan blandes sammen og kommer til at fremstå imponerende friskt og velspillet.

Vi fik hele syv skæringer fra bandets seneste album, og det fortæller også lidt om bandets niveau, at de gang på gang gæster Danmark med sætlister med nye numre. Der bliver ikke trukket meget på genbrugskontoen og alligevel formår bandet at løfte overlæggeren - hver eneste gang. Respekt!

None

None