MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 20 maj 2015

Mystery Makers seriemorder er løs i København

Med ”The Killing Room” er der skabt et unikt krimispil med dig som aktør

I pinsen er der officiel premiere på "The Killing Room". Det er de prisvindende danske eventskabere Mystery Makers , der åbner det nye gådefulde rum i København

I "The Killing Room" spærrer en seriemorder sine ofre inde og tester dem på intelligens og instinkt. De besøgende samarbejder som gruppe og har en time til at undslippe rummet. Siden det første gåderum, “Mystery Room-The Lab", åbnede for et år siden, har over 10.000 gæster ladet sig spærre inde. Med det nye oplevelsesspil forventes endnu flere at prøve det nye fænomen. The Killing Room er et såkaldt escape game, et globalt fænomen, der går sin sejrsgang over hele verden og ligger nr. 1 på Tripadvisor i flere storbyer.  Det startede med computerspil som ”The Room”, indtil man i Kyoto bragte spillet tilbage til virkeligheden med levende mennesker, der skal undslippe rigtige rum. Mystery Makers har taget konceptet til sig og har kørt det igennem deres kreative processer. Resultatet, der er kommet ud denne gang, er en helt unik udgave, specielt designet til det danske marked. Man møder op med sin gruppe på deres adresse ved Kastellet i København. Herefter bliver man lukket inde i det temabaserede rum, hvor man skal undersøge seriemorderens verden, finde objekter, afdække skjulte spor og løse gåder for at slippe ud.

Nordisk Noir stemning

Med the Killing Room, skaber vi et helt unikt krimispil”, udtaler direktør Mads Lind. ”Vi har forestillet os, hvordan Patrick Bateman fra American Psycho ville være, hvis han var skandinavisk, og arbejdet ud fra det. Vi kalder det selv et nordisk noir spil”, forsætter Mads Lind entusiastisk.

Referencerne til det litterære og filmiske univers, er ikke tilfældige

”Vi er meget store kulturdyrkere hos Mystery Makers, og det vi skaber kan bedst beskrives som en oplevelse i krydsfeltet mellem spil, film og et teater, hvor du selv er hovedpersonen. Vi er meget koncept- og detaljeorienterede i vores spildesign. Folk skal have en helstøbt oplevelse og udover spiludviklere, har vi film- og teaterfolk samt antropologer, psykologer, kunstnere og scenografer med i spiludviklingen.”
None

None

Mødet med American Psychos skaber

At Patrick Bateman og American Psycho spiller så stor en rolle i idégrundlaget er heller ikke tilfældigt. Tilbage i slut 90’erne endte Mads Lind med at drikke cocktails med Bret Easton Ellis i en arbejdssammenhæng. ”Mødet gjorde stort indtryk på mig. Jeg har altid haft lyst til at arbejde videre med hans univers, på den ene eller anden måde. Hele det der med en metafortælling om forvekslede identiteter og udviskningen af grænserne mellem fiktion og virkelighed er rigtig interessant”, fortsætter Mads Lind.

Med ideen til The Killing Room var muligheden der

”Vi startede med at lave en psykologisk profil på seriemorderen med barndom, hobbies mv. og udviklede efterhånden en interessant profil for, hvordan han kunne lokke ofre ned i en kælder og lade dem kæmpe med livet som indsats.” ”Alt sammen for sjov som en del af spillet naturligvis”, smiler Mads Lind.”Men det virker. Vi kan se på de testhold, vi har kørt, at folk er helt høje af spænding, når de kommer ud. ”
None

None

Værd at vide The Killing Room har officiel premiere i pinsen. Tider kan bookes allerede nu på www.mysteryroom.dk. Eller på tlf. 30 80 30 50 The Killing Room findes på Hammerensgade 6, ved Kastellet i København K. Her findes også Mystery Room - The Lab. Mystery Makers har eksisteret siden 2010. Firmaet vandt danmarksmesterskabet for kreative iværksættere - Creative Business Cup i 2012 - og var finalister i den globale konkurrence. Besøgende i Mystery Makers gåderum og prisvindende skattejagter tæller vennegrupper, loger, familier, turister, Smagsdommerne fra DR og store danske virksomheder, som Carlsberg og Novo.