MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 16 jun 2015

Northside 2015: Smagfuld økologi og danske musikhøjdepunkter

Aarhus’ store festivalstolthed, Northside, er overstået for femte gang. Den både regn-, vind- og solfyldte weekend bød på et noget nostalgisk musikprogram, god festivalstemning og masser af ganegodter

Tekst: Oda Hustad

Foto: Anders Teibel

Musik: Northside har i sin korte levetid været kendt for at hive de helt store headlinere ud af hatten. Etablerede navne som Queens of the Stone Age og Nick Cave har de seneste år gæstet festivalen side om side med friske popnavne som Elie Goulding og A$AP Rocky. I år var popgiganten Sam Smith nok den artist, der skulle levere de helt store, nye hits til festivalen. Men efter både han og rapperen Earl Sweatshirt blev nødt til at aflyse deres koncerter, stod programmet tilbage med en overvægt af navne, som havde deres storhedstid for 10-20 år siden - eksempelvis Dizzy Mizz Lizzy, Placebo og Interpol.

Danske MØ og Rangleklods gav os årets største musikoplevelser med deres solide og underholdende optrædener. Men næste år, Northside, ønsker vi os flere nye, internationale navne på plakaten.

[st-gallery id="558014c883719"]

Festivalstemning: Den ikke-alt-for-store festivalplads i Ådalen holder publikum samlet, noget som helt klart skaber masser af kærlighed. Northside er en byfestival, som snyder dig for campinghyggen, men til gengæld kan du komme hjem og i bad mellem slagene.

Mad: Den aarhusianske festival er et mekka for madelskere og har helt klart oppet sig siden sidste år. Her var alt, hvad de fulde og tømmermandsramte hjerter kunne begære: burgere, både med og uden ko, fish & chips, soft tacos, indiske gryder, tapas, sushi, pandekager, jordbær med fløde og meget mere. Og det meste var økologisk. Mums.

Drikkelse: var der selvfølgelig masser af, i alle mulige former og kategorier. Hvis man blev træt af den almindelige festivalbajer, var der rigelig mulighed for at prøve et bredt udvalg af drinks, nyde et glas rom eller tage en tur i champagnebaren. Specielt SU-venligt var det ikke altid, men lækkerheden overtrumfede priserne.

Aktiviteter: Northside holder et skarpt fokus på koncerterne, men der er heldigvis også andre muligheder for dem, der trænger til en lille musikpause. Det afsidesliggende hang out-område Outside bød på drinks, foredrag og lædersofaer og var en ypperlig arena for at komme i snak med andre festivalgængere.