MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 01 jun 2017

NorthSide sætter balkan, burlesque og bondage på programmet

Sideshow er et nyt tiltag på festivalen, her er alt fra tjekkisk electro swing og slangemennesker til drags og havfruer

Over festivalens tre dage vil der være mere end 100 shows i et stort spejltelt placeret bag Green Stage, der musikalsk spænder fra dj’s som Annie O (resident dj på Berlins vildeste fetich-klub KitKat) og Mydy Rabycad – (tjekkisk electro swing band) til Bjonko (vinder af Årets Danske World Livenavn i 2015 til DMA) og Orkestr Partisanski, der er et 10-mand stort orkester som iført høje pelshuer og militærstøvler spiller musik, der bedst beskrives som en form for russisk balkan-rock

.
NorthSide kommer med nye og spændende tiltag hvert år, men intet festivalen tidligere har præsenteret kan sammenlignes med Sideshow. Men der hvor Sideshow virkelig kommer til at skille sig ud er den mere pikante og bizarre del af programmet, hvor man blandt andet finder gruppen Zirkus, der er en brølende harmonisk koalition af 14 swingende musikere, en dansegruppe, akrobater og performere som sammen leverer en spektakulær teater-kabaret koncert.
None

None

Zirkus får følgeskab af Sweet Burlesque, taksidermisten Rigor Mortisen, Sally the Mermaid, sabelslugeren Cecillia Gosilla, tryllekunstneren Leon Simmons, slangemennesket Suvi Anttalien, dragshowet Stella Starlight, freakshowet Fire Group Crew, Friedal og et bondage show, der kombineres med en reb workshop – for nu bare at nævne nogle enkelte af de udfordrende, pirrende og bizarre ting man finder på programmet. - Sideshow er noget helt nyt og meget anderledes, og det synes jeg er helt fantastisk. Vi vil gerne udfordre og inspirere på NorthSide, og det plejer vi primært at gøre gennem musik- og madprogrammet, og efter introduktionen af Kolonihaven sidste år kunne vi se, at der også var interesse i at deltage i workshops, der kan gøre dig klogere. Nu tager vi den så et stort skridt videre med et bredt og alsidigt program, der hylder det bizarre, farverige og provokerende, og samtidig skubber til grænserne, og måske endda går lidt over dem. Der er i hvert fald rigelig med muligheder for at blive overrasket i Sideshow. Jeg ved for eksempel ikke, hvad der kommer til at ske, når der er Glitter Wrestling på programmet – så det må man selv møde op og finde ud af. Det siger talsmand for NorthSide, John Fogde, der fortæller, at der er plads til mere end 500 gæster i det store spejltelt, hvor programmet følger pladsens åbningstid med shows indtil lukketid hver dag. NorthSide 2017 afvikles i dagene 9. – 11. juni i Ådalen ved Aarhus, og der er fortsat få ledige billetter til enkelte af arrangementerne i Kolonihaven. Der kræves ikke særskilt billet til Sideshow.

NorthSide 2017 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 9.-11. juni