MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 01 feb 2016

Ny EP fra dansk-islandske Kúra‏

Kúra - den islandske sangerinde Fanney Ósk Dórisdóttir og dansk/islandske producer Brynjar Bjarnfoss

Dansk-islandske Kúra har nu lagt sidste hænder på deres seneste værk - EP’en ”Our Sun”, som foruden singlen af samme navn indeholder to smukke tracks, et remix og en gæsteoptræden af rapperen Zebra Katz

Den islandske sangerinde Fanney Ósk Dórisdóttir og den københavnsbaserede, dansk-islandske producer Brynjar Bjarnfoss, der sammen går under navnet Kúra, har i en årrække skabt enestående, islandskklingende electronica med en helt særlig nordisk vibe.

LYT HER

Duoen brød for første gang gennem lydmuren herhjemme tilbage i 2010 med EP’en Multicolor, hvorfra særligt Lulu Rouge-remixet af nummeret ”Gógó” gav duoen et gennembrud i det elektroniske musikmiljø. I 2012 fulgte de op med debutfuldlængden Halfway to the Moon, som samme år åbnede op for optrædener på bl.a. Roskilde- og Spot Festival. Nu er Kúra klar med sit tredje officielle udspil. EP’en ”Our Sun” lægger ud med titelnummeret, som er en rørende fortælling om sangerinde Fanneys mere spirituelle side: ”Når jeg synger, er det præcis som meditation. Jeg forsvinder nærmest fra verdenen, og tuner ind på en anden frekvens dybt inde i mig selv”, forklarer hun. Titelnummeret ”Our Sun” gæstes endvidere af New York-rapperen Zebra Katz, som i de senere år har markeret sig i den amerikanske hiphop-undergrund, som en af de centrale figurer indenfor queer-hiphopkultur. Zebra Katz hørte nummeret og faldt pladask for Kúras sarte, ambiente lyd, og dette udviklede sig efterfølgende til et unikt, transatlantisk samarbejde. På EP’en ”Our Sun” finder man også post-break-up-nummeret ”My Love”, up-tempo skæringen ”Colorful”, samt et remix af den hypede Berliner-producer og DJ XxXy. Sangene på ”Our Sun” er skrevet i en omtumlet periode i sangerinde Fanneys tilværelse, efter bruddet med en tidligere partner, og omhandler således det at håndtere sine frustrationer og forene sig med tanken om at være på egen hånd: ”Jeg var nødt til at acceptere det faktum, at jeg nu var alene. Jeg skulle lære at stole mig på mig selv igen, og at alting var, som det skulle være.” fortæller Fanney. Brynjar Bjarnfoss og Fanney Ósk er i privaten fætter og kusine, og har gennem deres livslange bekendtskab, udviklet et nærmest symbiotisk forhold til hinanden. Sangene på ”Our Sun” er indspillet i hhv. København og på Island, og således skrevet på tværs af Atlanten. ”Musikken har jeg produceret hjemme i København gennem en længere periode. Fanney og jeg mødtes efterfølgende på Island for at indspille hendes vokaler, og her klikkede det hele bare rent kreativt - og sangene fik deres helt særlige nordiske lyd.” udtaler Brynjar.