MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 13 jun 2016

Ny single og video fra Kenton Slash Demon

Keaton Slash Demon drager i denne måned til New York for at spille til en event på MoMA (Museum Of Modern Art)

Den danske duo løfter sløret for “Peace” samt en USA-turné sammen med Flume.

  Kenton Slash Demon er tilbage med den nye single “Peace”, der udkommer på Future Classic og efterfølges af en fængende video instrueret af Jenna Mangulad, der sidste år også lavede videoen til Kenton Slash Demons sang “Harpe”. “Peace” kommer i kølvandet på Kenton Slash Demons succesfulde EP’er Harpe/Syko og TT/Dok, der høstede roser fra store medier som Stereogum, SPIN, XLR8R, Thump og Time Out New York, blev spillet på P3, P6, KCRW, BBC Radio 1 & 6 og opnåede fine placeringer på Spotifys Viral hitliste i USA og Australien. https://youtu.be/mU8DAHOHBF8 Instruktør Jenna Mangulad forklarer konceptet bag videoen::

“Inspirationen til videoen kom fra gamle sort-hvid horror og science fiction film. Jeg elsker det teatralske i skuespillet og den måde, de framede billederne på dengang. Det kommunikerer til publikum med en barnlig naivitet og humor, som jeg holder af. Da jeg hørte “Peace”, synes jeg det havde en lignende dramatisk stemning både i instrumentalerne og i sang teksten. Det har været sjovt at kombinere den gamle film stil med den moderne måde at tænke musikvideoer på”

None

None

Silas Moldenhawer og Jonas Kenton fortæller om “Peace”:

“Vi ville gerne lave noget, der lød futuristisk og klassisk på samme tid. Trommerne besidder nogle 70’er rock og disco referencer kombineret med en moderne klub-musik vibe og en vokal, der lyder fuldstændig fremmed”.

“Det er tit Nikolaj (Vonsild, When Saints Go Machine) vi henvender os til, når vi skal bruge vokaler. På “Peace” indspillede vi mange forskellige idéer og arbejdede med mange forskellige teknikker for at få vokalen til at lyde præcis, som vi ville have det; fremmed og futuristisk.

None

None

“Vi startede faktisk arbejdet med “Peace” for over to år siden, og vi har mindst færdiggjort den et par gange. Tilbage i november arbejdede vi i et studie i New York i en uges tid mellem koncerter, hvor vi åbnede den igen og lavede et nyt mix med klaver, og dér fandt vi endelig den perfekte balance”.  

“Det er helt klart den mest poppede ting, vi har lavet som Kenton Slash Demon, men vi føler at det at lave musik, der stikker lidt uden for den gængse klub musik også er en del af vores DNA. Det er dansemusik, men den er lidt for langsom til at fungere i et traditionelt klubmiljø, og det er egentlig, hvad vi elsker ved den - at den placerer sig midt imellem at være en ‘sang’ og et klubnummer”.

https://youtu.be/tGW1iiApjGg Kenton Slash Demon drager i denne måned til New York for bl.a. at spille til den prestigefyldte MoMA (Museum Of Modern Art)’s event serie PS1 og vender retur til Nordamerika igen i august for at tournere med Flume som de deler pladeselskab med.