MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 30 jan 2019

Nyt Drama College åbner på Mors

De studerende på Teater College Mors får lov til at spille masser af teaterforestillinger året igennem.

Morsø Gymnasium får et Drama College, der allerede efter sommerferien kommer til at byde på landets bedste drama-ungdomsuddannelse. Det sker, når gymnasiet slår dørene op for et nyt Drama College, hvor unge fra hele landet får de bedste rammer for at kunne tage de første skridt mod en professionel karriere indenfor teaterverdenen.

 

Foto Gert Laursen

Teater College Mors råder blandt andet over en moderne teatersal på Morsø Teater.

Limfjordsteatret er i fuld gang med at bygge et helt nyt teater, der ligger lige ved siden af Morsø Gymnasium. "Vi har de bedste forudsætninger for at tilbyde en ungdomsuddannelse til unge, der har lyst til at dyrke deres interesse for teater. Vi kan tilbyde en uddannelsespakke, der er helt unik og indeholder alt det, den unge har behov for", fortæller Rektor Kurt Sonne Thomsen, Morsø Gymnasium.

Teater College Mors råder blandt andet over en moderne teatersal med tilhørende garderober på Morsø Teater.

Dramauddannelse med de bedste rammer

Morsø Gymnasium tilbyder Drama A – altså dramaundervisning på højeste niveau sammen med en almen gymnasial uddannelse – som det eneste gymnasium i Danmark. - Det unikke er, at de unge, udover en fantastisk uddannelse på højeste niveau, også får mulighed for at bo tæt på uddannelsesstedet. Vi giver ovenikøbet de unge to måltider om dagen, samt muligheder for et studiejob på eller bag scenen, fortæller Kurt Sonne Thomsen.

Teater College Mors råder over moderne faciliteter et stenkast fra Limfjordsteatret, Morsø Teater og Morsø Gymnasium.

 

For at sikre kvaliteten trækker man også på eksterne lærerkræfter.

- Vi stræber efter at have den bedste drama-ungdomsuddannelse i Danmark! Derfor henter vi gæstelærere udefra og tilrettelægger uddannelsen i tæt samarbejde med Limfjordsteatret, påpeger Kurt Sonne Thomsen.

Og han bakkes op af Gitta Malling, der er teaterleder på Limfjordsteatret.

- På Limfjordsteatret har vi talentlinjen, der er Danmarks bedste, med internationale gæstelærere. På Dramacollege kommer man dagligt til at færdes i et miljø med professionelle teaterfolk og unge med samme interesse for teater som en selv. De studerende får adgang til alle de forestillinger - fra hele verden - der spiller på alle vore scener, og selvfølgelig skal de studerende være med til at lave en masse teater selv, siger Gitta Malling. Det nye Drama College får tilknyttet en social vicevært, der skal hjælpe de unge med de udfordringer, der kan opstå, når man flytter hjemmefra. Ordningen er samtidig en sikkerhed til forældrene for, at deres børn er i sikre hænder.

Teater College Mors giver de unge mulighed for fritidsjobs på eller udenfor scenen.

Studiejob på og bag scenen

Et relevant studiejob kan være vigtigt, når man læser på en ungdomsuddannelse. Udover ekstra lommepenge og afbræk i hverdagen, kan det være med til at skabe et professionelt netværk i en ung alder. Morsø Gymnasium har blandt andet samarbejde med Jesperhus, hvor de unge kan få et studiejob i parkens showteam, der står bag parkens underholdning med Jungledyret Hugo og hans venner – samt de store Piratshows. - Lignende aftaler findes med Morsø Teater, Limfjordsteatret og Ungdomsskolen, hvor de studerende også får mulighed for at arbejde med alle aspekter af teater under deres uddannelse, fortæller Kurt Sonne Thomsen.

Eleverne på Teater College Mors sikres blandt daglige måltider på Morsø Gymnasium.

Drama College kan dermed som eneste ungdomsuddannelse i Danmark tilbyde den fulde pakke med drama på allerhøjeste niveau, kollegieværelse, to måltider om dagen, social vicevært og studierelevant fritidsjob. Drama College har åbnet for tilmeldingen til det kommende skoleår, der starter til august i år.

Superchat

Danmarks nye gratis chat-side med plads til flirt, chat, dating. Besøg Superchat.dk.