MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 26 jun 2014

Nyt farverigt album fra The Kenneth Bager Experience: Follow The Beat

Danmarks DJ-veteran, Kenneth Bager, har sendt nyt album på gaden. Efter 3 år i studier rundt omkring i Europa, evigt inspireret af indtryk og udtryk fra hele verden, udkommer det tredje album fra The Kenneth Bager Experience, som byder på tidløse beats og overraskende samarbejder.

Let og ubesværet blanding af beats - med et tidløst resultat

At afsenderen ikke blot er Kenneth Bager, men The Kenneth Bager Experience, har naturligvis en forklaring. ”Det er ikke kun mig, men også alle de delelementer, jeg har ladet mig inspirere af, om det så har været mennesker, film, mad, oplevelser. Dertil kommer alle de mennesker, som hjælper mig med at skabe helheden, en slags 'experience', med mig som afsender og lyddesigner,” fortæller han. Udgivelsen er co-produceret af Thomas Volmer Schultz (Aura, Miss Mukupa m.fl.) og inspireret af musik og elementer fra hele verden. Kendetegnende for ’Follow The Beat’ er den unikke lyd, som er let, legende, rytmisk og beatbaseret, og som samtidig ubesværet blander det bedste fra både den elektroniske og den analoge verden. Albummet består af 10 tracks, der er blevet skabt løbende de sidste 3 år. ”Sammenhæng er vigtig for mig, og jeg lader mig konstant inspirere af de andre ting i mit liv, som Apple Flower-festivalen med Claus Meyer, mine aftenarrangementer på Louisiana, COMA-festerne, en hel sæson som resident DJ på Café Mambo på Ibiza i 2013, andre udgivelser på Music For Dreams og meget mere. Der er hele tiden nye udtryk og ideer, som jeg ønsker at omsætte i mit Experience-projekt, men aldrig uden retning. På det nye album har jeg formået at nå frem til en helhed, som jeg er virkelig stolt af,” fortæller Kenneth.

Sofie Gråbøl på vokal

Én af de ting, der utvivlsomt kendetegner Kenneth Bagers lyd, er en form for tidløshed, som går igen på alle albums. På ’Follow The Beat’ medvirker bl.a. den amerikanske sanger Damon C Scott fra den engelske duo Storm Queen, den svenske grammynominerede Noonie Bao, samt ikke mindst skuespiller Sofie Gråbøl på spoken-word-tracket, ’What’s My Name’. Derudover er albummet krydret med masser af unikke samples, hvor både gamle, funky gospelkor og obskure instrumenter sørger for en unik og lækker lyd. Lyt til albummet her