MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 16 aug 2016

Odense, Kbh. eller Aarhus: Her får du det billigste bredbånd

Billigste bredbånd: Telia, DanskNet, Fullrate, Yousee, Telenor, DLG-tele, HIPER, KvikNet, Altibox og Waoo.

Langt de fleste danske hjem har i dag adgang til en bredbåndsforbindelse. Vi bruger vores bredbånd til alt fra e-mails, sociale medier, tjekke nyheder, spille videospil og se film. Med de forskellige muligheder følger også forskellige behov for den enkelte forbruger alt efter, hvilke formål man bruger sit bredbånd til.

Som hovedregel kan man dog sige, at man skal bruge 10mbit pr. person i husstanden. Har du det, bør du være dækket godt ind. Spiller du tunge videospil eller er du bare fan af ekstra hurtig internet, kan du selvfølgelig supplere op til en hurtigere forbindelse.

"Når man som forbruger skal vælge bredbåndsforbindelse, bør du undersøge, hvad dit behov er. Generelt kan man dog sige, at hvis du har 10 Mbit pr. person i husstanden, bør du være dækket godt ind"

siger direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen. For at give et overblik over markedet har Samlino.dk valgt at lave en undersøgelse af, hvor du billigst får dækket et behov for bredbånd for henholdsvis 10- og 30 Mbit bredbånd. Analysen tager udgangspunkt i tre tilfældige adresser i landet tre største byer nemlig Odense, København og Aarhus.

Sådan er analysen lavet

Der er indsamlet data fra de forskellige udbyderes hjemmesider, og identificeret de bredbåndsforbindelser, der lever op til analysens kriterier. Det er et krav for at indgå i analysen, om man kan tjekke om bredbåndet kan leveres til de enkelte adresser. Alle priser og hastigheder, skal ligeledes kunne indhentes online. Abonnementerne er sorteret efter årlig pris, og der er herefter udregnet besparelserne ved at det dyreste abonnement er sat op i mod de andre abonnementer, der indgår i analysen. Følgende selskaber indgår dermed i analysen: Telia, DanskNet, Fullrate, Yousee, Telenor, DLG-tele, HIPER, KvikNet, Altibox og Waoo.  

Det viser analysen

None

None

København:

Drosselvej 69, 2000 Frederikesberg Telia tilbyder det billigste abonnement til at dække 10 Mbit, hvor du skal betale 199 kr. pr. måned, ingen opstartsomkostninger og de to første måneder er gratis. Kun tre selskaber kan levere den ønskede hastighed på 30 Mbit. Her har Fullrate det billigste abonnement, der for 229 kroner pr. måned giver hele 30 Mbit.
None

None

 

ODENSE

: Dyrhøjvej 3, 5230 Odense Telia leverer igen det billigste abonnement til at dække 10 Mbit til kun 199 kr. pr. måned, ingen opstartsomkostninger og to første måneder gratis. Odense er den by i analysen, der har flest abonnementer med over 30 Mbit. KvikNet tilbyder hele 50 Mbit for blot 199 kr. pr. måned, hvilket er det bedste tilbud i denne kategori.
None

None

Aarhus

: Gentoftevej 17, 8000 Aarhus C Telia har igen det billigste abonnement til at dække 10 Mbit til kun 199 kroner pr. måned, ingen opstartsomkostninger og to måneder gratis. Ligesom i København, er der ikke mange internetudbydere der kan levere 30 Mbit til adressen. Her står Fullrate ud med det billigste abonnement, der for blot 229 kroner pr. måned giver hele 30 Mbit. Find det bredbånd, der passer til dit forbrug her.