MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 27 aug 2015

Økonomi når du flytter hjemmefra

Rådtilpenge.dk giver 8 gode råd til at få styr på økonomien når du flytter hjemmefra.

Rådtilpenge.dk er en hjemmeside, der blandt andet giver gode råd til, hvordan du får styr på økonomien når du flytter hjemmefra

Af Anders Herfelt Jensen

Er du lige flyttet hjemmefra, eller står du og skal snart gøre det? Så kan gode råd være dyre, for at du ikke ender med kun at spise pasta med ketchup sidst på måneden.

Få styr på dine udgifter

Først og fremmest er det en god idé at få et overblik over dine udgifter – både de faste og de løse. De faste udgifter er for eksempel husleje, el, vand, varme, mobilregning og så videre. Dine løse udgifter er når du køber tøj, kaffe og andre spontane ting. Læg derefter et budget, og husk at give plads til uforudsete udgifter, såsom en ekstra dyr tandlæge regning. https://youtu.be/_YHvHAJ6Kb4

Budgetkonto

Opret en budgetkonto i banken, og tilmeld dine regninger til betalingsservice. På denne måde bliver, der automatisk trukket penge fra din konto, som fordeler de kvartalsvise og halvårlige regninger til et fast beløb hver måned. Så får du en stabiløkonomi, og ved at du har det samme rådighedsbeløb hver måned. LÆS OGSÅ: "Spar ikke indboforsikringen væk"

Gæld og lån

Undgå så vidt muligt, at tage lån. Det er dyrt at have gæld, for det koster i både renter og gebyrer. Hvis du alligevel er nødt til at låne, så tag et SU-lån, da det er med den billigst mulige rente. Men et godt råd er, at du på forhånd planlægger hvor meget du skal bruge, samt hvor længe du har brug for det. LÆS OGSÅ: "Drengen der aldrig flytter hjemmefra"

Forsikring

Sørg for at købe en forsikring! Længere er den sådan set ikke. Så er du på det tørre, hvis du får stjålet dine ejendele, eller hvis du kommer til at ødelægge andres ting. Du kan læse meget mere om økonomi når du flytter hjemmefra, samt gode råd til hvis du kommer på røven her.