MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 30 apr 2015

O/RIOH: »Min musik skal ikke kun høres«

Om et par timer lyder startskuddet til årets SPOT festival. Et af navnene på plakaten er O/RIOH, som spiller pop-elektronisk musik. Hun mener, at hendes musik ikke kun skal høres, men også ses.

Tekst: Marie Enevoldsen

I dag udkommer hendes første single I/ve Seen You Before på de store streamingtjenester. For nylig offentliggjorde hun singlens musikvideo, og på lørdag spiller hun på SPOT festival. Der er fart over feltet for danske O/RIOH.

Bag kunstnernavnet står nordjyden Rikke Østergård, som efter mange års forsøg på at passe ind, har opdaget hvor kedeligt og uinspirerende det normale er. Nu skaber hun med lyd og billeder sit helt eget musikalske univers, som både skal være genkendeligt og overraskende.

”Jeg tror altid, det visuelle er i mit hoved, når jeg skriver musikken. Så musikvideoerne er på en eller anden måde en naturlig forlængelse af min musik,” forklarer Rikke.

Hun synes, at musikken bliver mere helstøbt, når den opleves sammen med billeder, og uden det visuelle kan projektet virke halvt. Sammen med instruktør Katrine Brocks bruger hun derfor mange kræfter på at udvikle musikkens billedside.

 ”Det nytter ikke noget, at man bare sender musikken ud og regner med, at folk opsøger det af sig selv.”

https://www.youtube.com/watch?v=ov94_-8bwD0

Lige nu bruger Rikke al sin tid på at forberede sig til weekendens optræden på årets SPOT festival.

”At spille på SPOT er noget, jeg har arbejdet imod og villet i et par år. Så det er megafedt at skulle være med nu,” fortæller Rikke.

”Det er helt klart noget andet end at skulle spille en almindelig, stor koncert, fordi det også er en branchefest. Så det er på en måde nærmere en showcase, hvor man også skal huske at invitere en masse folk og sørge for, at der kommer vigtige mennesker og hører en."

Alligevel håber Rikke først og fremmest på, at hun får en god oplevelse under selve koncerten. Det er nemlig første gang, hun spiller sin nye musik live.

”Jeg håber virkelig, at jeg har overskud til at nyde det, når jeg er der.”

På lørdag kl. 16.50 kan du opleve O/RIOH live i Kammermusiksalen i Aarhus Musikhus. Og den 1. juni sender hun sin første EP og musikvideo nummer to på gaden.