MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 20 feb 2017

Overvejer du en hund, imens du studerer?

Generelt bør du afsætte minimum to timer hver dag til at pleje din hund og gå tur (Foto: shutterstock)

Her er overvejelserne, du skal gøre dig.

Går du og drømmer om en hund, men ikke føler, at du har råd til det, fordi du er under uddannelse? Så er du ikke alene. Men det kan faktisk godt lade sig gøre.

Du skal dog overveje det grundigt, hvis du lever på et stramt SU-budget – for selvom det kunne være fristende investere i en hund, er der et par ting, du skal overveje grundigt, inden du kaster dig hovedkulds ud i projektet.

Har du råd til at have en hund?

Som studerende på SU er livet ikke altid en dans på roser. Mange døjer med en økonomi, der gør det svært at få tingene til at hænge sammen rent praktisk. Derfor kan det være svært at forestille sig at have en hund, imens du er under uddannelse – men det kan faktisk godt lade sig gøre. I bund og grund handler det om at prioritere. Det er dog lettere sagt end gjort, og det kan føles som at famle i blinde, når der blot skal et enkelt impulskøb til at knække budgettet for den resterende måned. Du skal altså overveje grundigt, om du kan holde tungen lige i munden og lade være med at købe ting, du ikke har brug for. Ellers risikerer du, at du ikke har råd til at købe essentielle ting som hundefoder, legetøj og dyrlægebesøg. Man siger, at en hund koster omkring 1000 kr. om måneden – og her er prisen for hunden ikke inkluderet. Der er dog forskel på, hvor meget store og små hunde spiser, og prisen kan derfor variere. I denne pris er der medregnet forsikring, foder, dyrlægebesøg, udstyr og legetøj. Du bør dog også overveje hvilket foder, du giver din hund. Der findes nemlig forskellige former for hundefoder, og noget er bedre end andet. Samtidig kan du risikere, at din hund får problemer med pelsen eller blodsukkeret, og så kan det gavne din hund, hvis du skifter til hundefoder som dette fra Essential Foods, der er sundere, men samtidig også er dyrere end det foder, du kan købe i Netto.

Har du tid til en hund som studerende?

Det er ikke altid, du har travlt som studerende, men i perioder op til eksamen kan du have et presset program, der gør, at du måske ikke har så meget tid til din hund – især ikke hvis du bor alene. Overvej derfor, om du kender nogle, der kan passe din hund i de travle perioder. Overvejer du at anskaffe en hvalp, skal du desuden være forberedt på, at den skal opdrages – og det er tidskrævende. Det er derfor ikke en god løsning, hvis du skal være væk i mange timer hver dag. Derfor bør du vente med at få en hvalp, indtil du har en lang periode, hvor du har masser af tid til at være sammen med dit nye kæledyr. Generelt bør du afsætte minimum to timer hver dag til at pleje din hund og gå tur. Her skal du altså aktivt være sammen med hunden. Men to timer er ikke alene nok; din hund skal have opmærksomhed gennem hele dagen, når du er hjemme.

Har du plads til at have en hund?

Det sidste punkt, du bør have med i dine overvejelser, er, om du har plads til at have en hund. Som studerende er der stor sandsynlighed for, at din lejlighed ikke er verdens største. Du bor måske på et kollegie, hvor pladsen er træng. Det er vigtigt, at en hund har plads til at kunne bevæge sig. Hvis du bor på få kvadratmeter, så bør du ikke anskaffe en stor hund. De skal nemlig have meget plads og daglig motion, hvilket omgivelserne ikke tillader i en lille lejlighed. Du kan dog godt have en lille hund, hvis du bor i en mindre lejlighed. (Indlægget er sponsoreret)