MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 07 mar 2016

Panamah lader kontrasterne tale på ny EP

Efter en lille inspirationspause er Panamah endelig klar med deres nye lyd på EPen ”Lidt Endnu"

I 2015 udsendte Panamah deres første singler i over et år, og nu byder trioen på mere ny musik med EPen ”Lidt Endnu”. Med en inspiration i, at intet varer evigt, har Panamah skabt iørefaldende og medrivende musik, der emmer af varme, melankoli, glæde og sorg.

LYT HER Efter en lille inspirationspause er Panamah endelig klar med deres nye lyd på EPen ”Lidt Endnu”. Med en erkendelse af, at intet varer evigt og derfor ikke må tages for givet, har den folkekære trio skabt fem nye numre, der alle leger med kontrasternes væsen - melodierne er lette, bløde og varme mens teksterne er hjertetunge, dybe og melankolske. EPen demonstrerer Panamahs talent for at forene kontraster i en unik samhørighed, og om ”Lidt Endnu” fortæller trioen selv:

”EPen er en naturlig videreudvikling af vores tidligere arbejde – med sange som er umiddelbart tilgængelige, men samtidig rummer en dybde i både tekst og produktion som måske først afslører sig ved gentagne gennemlytninger.”

Sammen med EPen udsendes singlen "Europas Største Provinsby", der skildrer følelsen af ikke rigtig at høre til nogen steder, og hvordan hjembyen, den såkaldte storby København, til tider føles begrænset i sine muligheder. Singlen er den tredje fra EPen, der også indeholder sidste års singler "Lever Vildt" og "Tag Hvad Du Kan Få". https://youtu.be/rlYLO8Q0IiA?t=5 Panamahs tre grundsten, producer/sangskriver Anders Christensen, guitarist/sangskriver Peter Lützen og sangerinde/sangskriver Amalie Stender, er vidt forskellige på mange punkter, men som alt andet i deres univers har de skabt en treenighed, der skaber fundamentet for deres iørefaldende musik. Efter få års stilhed er Panamah tilbage i forstærket form, og målet er nu at skabe musik på kreativitetens præmisser.

”Vi tog en dyb indånding efter at have været meget ude at spille, og på den her EP gik vi lidt ind i os selv og sagde, at nu handlede det om sangene og den kreative proces”

fortæller Panamah.
LÆS OGSÅ: "Panamah ta’r hvad de kan få" Tilbage i 2010 tiltrak Panamah den første opmærksomhed da de udsendte singlen "Ikke For Sent" som blev valgt til P3s Uundgåelige. Sidenhen har den kontrastfyldte trio udsendt de to album "Ud Af Stilhed" og "En Varm Nats Kølige Luft", som begge har kastet flere flotte singler af sig. I 2013 blev singlen "Børn Af Natten" det mest spillede nummer i radioen, og sammen med platinhittet Dj Blues’ slog Panamah for alvor deres navn fast hos den danske befolkning.