MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 27 sep 2016

Paralympiske deltagere inspirerer andre til et aktivt liv

Parasport Danmark og bandagistvirksomheden Sahva inviterer til Paralympic Day i Vejen den 8. oktober

De seneste uger har de danske atleter imponeret, fascineret og ikke mindst vundet medaljer ved de Paralympiske Lege i Rio. Den 8. oktober deler de ud af deres erfaring og glæde ved at dyrke idræt, når Sahva og Parasport Danmark inviterer til Paralympic Day i Vejen.

De Paralympiske Lege i Rio er slut, og de danske para-atleter er netop kommet tilbage til Danmark. Alligevel vælger flere af dem at sætte tid af til at lære andre med et handicap at dyrke idræt. Det sker, når Parasport Danmark og bandagistvirksomheden Sahva inviterer til Paralympic Day i Vejen Idrætscenter den 8. oktober, og det er håbet, at mange rundt om i landet har fulgt med i legene i Rio og tænkt, at det også kunne være noget for dem. For hvad enten man har et lille eller stort handicap eller måske er afhængig af et hjælpemiddel, så sidder begrænsningerne oftest i hovedet.
None

None

Rio 2016 Paralympics - Vores bedste atleter har vist parasporten frem på flotteste vis i Rio, og vi håber selvfølgelig, at det har givet mange lyst til at få samme glæde ved at dyrke idræt. For både de allerbedste og dem, der dyrker idræt for hyggens skyld, er omdrejningspunktet det samme: Glæden ved idrætten, fællesskabet og det at bruge sin krop. Og når man har et fysisk handicap er det om muligt endnu mere givende at udfordre sine egne grænser, både fysisk og mentalt, lyder det fra idrætskonsulent i Parasport Danmark, Anette Svejstrup.
None

None

Hun håber, at alle interesserede vil tilmelde sig - og understreger, at både personer med små og store funktionsnedsættelser samt synshandicap kan være med: - Parasporten dækker bredt, og vi har idrætter for både personer med meget små funktionsnedsættelser og personer med sværere handicap - et godt eksempel på det sidste er diskoskaster Frida Jersø, der er rygmarvsskadet, og svømmer Jonas Larsen, der er født med arm- og bendefekter. Er man i tvivl, skal man endelig kontakte os, lyder opfordringen.

Undervisning af PL-deltagerne

Frida Jersø og Jonas Larsen er netop kommet hjem fra Rio og kommer begge til Vejen sammen med de tre andre paralympiske deltagere Daniel Wagner Jørgensen (atletik), Niels Korfitz Mortensen (svømning) og Caroline Cecilie Nielsen (dressur). De skal alle undervise deltagerne i forskellige idrætter inden for deres områder. Daniel Wagner Jørgensen, der vandt sølv og bronze ved de Paralympiske Lege i Rio, glæder sig til at lære fra sig: - Jeg er glad for at dele ud af mine erfaringer og vise andre med et handicap, hvad jeg har opnået med mit handicap. Og så håber jeg, at andre vil prøve at opnå nogle af de mål, de har sat sig. Derfor kan jeg kun glæde mig over, at jeg kan hjælpe andre med at finde livsglæde igennem sporten, siger han.

Gratis deltagelse

Det er gratis at være med på Paralympic Day, hvor man kan vælge sig ind på forskellige idrætter og se, om det er noget for en. Arrangementet foregår den 8. oktober i Vejen Idrætscenter og er lavet som to sideløbende arrangementer for hhv. de 7-18-årige og de 16-35-årige. Målgruppen er personer med bevægelseshandicap og synshandicap. Man kan læse mere og tilmelde sig senest den 30. september på www.paralympicday.dk