MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 13 mar 2015

Portrætinterview: Patrick Dorgan - "life can be a bitch sometimes"

TJECK Magazine kom med Patrick Dorgan backstage på spillestedet Bygningen, Vejle.

TJECK Magazine mødte den københavnske soulsanger til en snak backstage i Vejle

Af: Maj Laden Nørgaard

Foto/video: Lisette Rønsig Larsen

I det lille backstagelokale med en retro-blomster-betrukket sofa, et bord fyldt med snacks og et køleskab med kolde øl i Bygningen, Vejle, blev vi inviteret ind for at møde manden bag musikeren, Patrick Dorgan.

Patrick Dorgan har taget Danmark med storm med sin debutsingle ”On The Way Down”, som du sandsynligvis har hørt spille i radioen. Den københavnske sanger er netop på Danmarksturné, som dog næsten er ved vejs ende.

TJECK Magazine nåede at fange musikeren i Vejle, inden hans koncert blev skudt i gang på spillestedet Bygningen den 12. marts 2015. Du kan læse hele interviewet med Patrick Dorgan nedenfor:

None

None

Hvordan har touren været ind til videre – og hvilken optræden husker du bedst?

Åh det ved jeg sgu ikke. Det hele er rigtig nyt. Den første koncert var jo på Lille Vega, og der har jeg jo spillet før. Det er vildt at komme til en ny by hver gang, og at der rent faktisk er mennesker. Der er ikke en der står mere ud end en anden.

De steder der har været udsolgt har jo været sjovest, kan man sige. Men det er vildt nok at komme til Esbjerg, og der er en i Esbjerg, der ved, hvem man er. Det synes jeg er helt utroligt. Det er fucking fedt – virkelig fedt. Det er bare kærlighed hele vejen igennem. Nogle er overrasket over, at jeg taler dansk i mellem numrene. fordi de ikke ved, hvem jeg er.

Hvem er dit største idol og hvorfor?

Det ændrer sig hele tiden. Paul McCartney var en af dem, der startede det for mig. Han er så kommet til bage med Kanye, og hvor er det vildt, at han gør det. Jeg har også lige fået øjnene op for Liam Gallager igen fra Oasis. Der er bare så mange folk, men du kan ikke møde en sanger af min slags, som ikke har sagt, de kan lide Stevie Wonder.

Det har været den tid i mit liv, hvor jeg har opdaget dem. Stevie havde jeg, fra da jeg startede i skole. Jeg gik på noget forberedelse musikkonservatorier – et slags kursus. Der er man lidt en kunstner men stadig en knægt Der lyttede jeg rigtig meget til Stevie. Der er mange, og jeg tager alt på mig og bruger det i min egen optræden.

LÆS OGSÅ: "Koncertanmeldelse: Patrick Dorgan - soulgenren når nye højder"

Er du mest til blondiner eller brunetter?

Så skal jeg næsten sige blondiner, for det er min kone jo. Men altså brunetter de er altså også fantastiske. Din hårfarve gør ikke så meget, jeg så en sindssyg lækker pige, og hun havde lyserødt hår. Og hun tog også bare at bare gamacher til det max. Hårfarven betyder ikke så meget. Det er øjnene.

Se Dorgan besvare spørgsmålet i klippet her.

Synger du kun om kærlighed og kvinder med former i de næste numre?

Det med kvinder og former er lidt misforstået. Det er jo faktisk bare en pige fra min teenageår, som alle synes var lækker, som faktisk havde leverpostejsfarvet hår. Men jeg laver alligevel en præference til hende, fordi man har det ikoniske: du kan ikke nå hende der.

Men nej det kommer til at handle om nogle andre ting også. Jeg løfter slørret i aften. Der er en sang til en af mine venner, en sang om mig selv – om hvor hårdt, det også kan være. Lige nu går det dog meget godt, men sangene har jeg skrevet inden for et år til halvandet.

Ét ord der beskriver dig selv bedst?

Smuk (udbryder Dorgan). Ej jeg ved det ikke, det har ændret sig igen. Sur har det også været, forvirret og glad.

Carlsberg eller en billig pilsner?

None

None

Grøn Tuborg. Tuborg er jo ejet af Carlsberg alligevel, men helt seriøst, nu er jeg jo fra Valby, hvor Carlsberg er. Jeg kan huske jeg kom ud fra klasseværelset og ud i skolegården, og der kunne man lugte humlen fra bryggeriet.

Der var diskussioner om det her med mine forældre og deres venner, om de bedst kunne lide Tuborg eller Carlsberg – og så lyttede jeg til det. Forskellen på en Carlsberg og en Tuborg er brusen. Den er lidt mere spids i en Turborg end i en Carlsberg. Det er kun brusen det kommer an på, og så smager Tuborg jo bare fantastisk – det er jo en læskedrik altså.

Men en billig pilsner kan jeg også købe. Jeg har et helt specielt forhold til King pilsner. De bliver brygget i Brøndby, og ejeren af det bryggeri er Biker-Jens. Det har jeg i hvert fald hørt.

Hvad er næste skridt efter turnéen?

Jeg skal hårdt i studiet og lave en ep., og det skal gerne være klar til april/maj-måned. Jeg spiller dem i aften.

Har du ambitioner om at komme uden for landets grænser?

Ja det har jeg, men det er når det giver mening. Der er nogle tyskere, som er begyndt at kontakte mig. Og der var en argentinsk radio-dj, der har kontaktet mig på Twitter – jeg aner ikke hvordan. Men jo verdensherredømmet eller ingenting.

Jeg kan vildt godt lide Danmark, men jeg vil gerne til London. Hvem vil ikke spille på ”Wembley”? Der skal altid være et next-step.

Hvor fik du inspirationen til "On The Way Down"?

Se hvad Dorgan svarer til spørgsmålet om debutsinglen i klippet her.

Han nævner ligeledes, hvordan sætningen: "life can be at bitch sometimes" blev til i dette klip.

Hvad er det vildeste, du har gjort?

Det kan jeg ikke huske - det var simpelt hen for vildt.

Herefter spurgte TJECK Magazine, hvad det dummeste Dorgan har gjort er. Og det kunne han ikke svare på. I det samme komme trommeslager, Felix Ewert

(billedet fra koncert Vejle, Bygningen nedenfor)

ind i lokalet, hvorefter Dorgan spørger, hvad det dummeste, Felix har gjort er. Og her siger Felix Ewert: "En af kandidaterne kan være den med Simone". Ligeledes har Felix været så uheldig at glide ind i en lygtepæl på denne turné og skulle derfor en tur på skadestuen. Og så løb samtalen løbsk.

None

None

Efterfølgende udviklede samtalen sig til ren mandehørm, hvor også resten af bandet kom ind i sofaen og fortalte røverhistorier.