MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 02 okt 2014

Poul Krebs tolker Rasmus Walter

Poul Krebs-nyt, 29. september og 3. november

"Hvis vi leder længe nok", "Sådan Nogen Som Os-og alle de andre"

Gennem fire årtier har Poul Krebs skildret mennesker han har mødt på sin vej. Nu samler han 25 af karrierens bedste sange sammen med en række fortolkninger af andres værker. En forsmag er den nye single "Hvis vi leder længe nok", som er baseret på et Grand Avenue-track. Det var med historien i fokus, at han arbejdede sig ind på sin nye single "Hvis vi leder længe nok". Sangen er oprindeligt skrevet af Rasmus Walter til dennes tidligere orkester Grand Avenue; da var den på engelsk og havde titlen "Is It Pretty". Men Krebs kastede sig over den i forbindelse med programmet Toppen af poppen, og gav den et helt nyt liv på dansk. Nu foreligger singlen i en helt nyindspillet studieversion.

- Rasmus Walters sang var interessant at arbejde med. Det var en slags powerballade, hvor jeg kunne mærke nerven. Så jeg fik lavet en ny dansk tekst til, som er nært beslægtet, og hvor vi fik skrøbeligheden frem. Det sjove ved at arbejde med Rasmus' sang var at dagen før jeg spillede den for ham, gjorde han præcis det jeg havde skrevet i sangen. Vi var med Clemens ude ved Helligdomsklippen, hvor Rasmus pegede på en streg på himlen og tog et græsstrå mellem hænderne og pustede den der blå lange bluesede tone der langsomt bøjer af, præcis det havde jeg skrevet i sangen

, siger Poul Krebs. Hårdt arbejde og en konstant nysgerrighed efter nye musikalske fortælleformer har præget Poul Krebs’ løbebane. Og det står tydeligt frem på opsamlingen "Sådan Nogen Som Os – og alle de andre", hvor Poul Krebs kaster et blik ned over sin karriere. Foruden de skiftende nuancer i musikken udstiller kompileringen et sangkatalog med fokus på at fortælle nærværende historier om virkelige mennesker. Helt som forbilledet Bob Dylan gør det i en af Poul Krebs’ yndlingssange "Blind Willie McTell". "Hvis vi leder længe nok" kommer 29. september, mens "Sådan Nogen Som Os – og alle de andre" kommer 3. november.