MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 06 feb 2018

Prioriter din søvn

Din søvn og kvaliteten af den kan i højt omfang smitte af på dit humør.

Hvis du ikke er typen, som går meget op i din søvn, så er det måske på tide, at du får øjnene op for, hvorfor det er så vigtigt. Søvn er nemlig med til at gøre en kæmpe forskel i din hverdag, og det har betydning for alle dele af dit liv. Denne artikel giver dig et indblik i, hvorfor søvn er så vigtigt at prioritere – nærmest over alt andet.

Det kan nærmest virke udmattende, når folk spørger, om man nu også sover nok, for selvfølgelig gør man ikke det, når man har en masse andre ting at skulle nå, og man gerne vil have mest muligt ud af dagen. Det med at få mest muligt ud af dagen er netop det, søvn også handler om, for hvis man ikke sover nok, risikerer man netop, at man ikke udnytter det, man kan. Til søvnen kan du eksempelvis prioritere at have den rette seng og det rigtige sengetøj. Du finder en dobbeltdyne her.

Vigtigt for humøret

Din søvn og kvaliteten af den kan i højt omfang smitte af på dit humør, og det er virkelig vigtigt at lytte til kroppens signaler. Tænk eksempelvis over, om du går og er gnaven i hverdagen og ikke rigtig ved hvorfor. Det kan sagtens være et tegn på, at du ikke sover nok, ligesom det selvfølgelig også kan være, fordi du ikke får nok væske eller den rette kost. Find en masse smarte ting til boligen på www.propagandashop.dk/.

Ydeevnen

Det er også ganske vigtigt, at du sover nok, hvis du gerne vil kunne yde mest muligt optimalt. Hvis du ikke sover nok eller særlig godt, kan det have betydning for, at kvaliteten af det, du gør, ikke er særlig god. Det kommer måske til udtryk på dit arbejde, hvor du ikke er i stand til at udrette det, du ellers ville kunne, og det kan være frustrerende og til irritation for dig selv og andre. Derudover er det selvfølgelig også noget, som kan smitte af i kvaliteten af dine private gøremål. Er du eksempelvis løber, kan det betyde, at du slet ikke har samme energiniveau og dermed mulighed for at løbe, som du ellers havde regnet med.

Samværet

Søvnkvaliteten smitter i høj grad også af på dit samvær med andre. Det betyder, at du ikke bare kan sove alt for lidt og regne med, at du har samme sociale kvaliteter som ellers. Du vil formentlig blive mere irritabel, ligesom du kan blive meget opfarende over for andre, hvilket du sikkert ikke ønsker. Derfor er det altså vigtigt at få sin søvn langt de fleste nætter, og hvis der sker undtagelser, kan man heldigvis kompensere lidt hen ad vejen.

Roen

Arbejd med at finde ro i din krop og i din sjæl. Det kan hjælpe til, at du automatisk lærer at slappe bedre af, og det vil også have en indvirkning på kvaliteten af din søvn. Giv dig selv lov til at slappe af og koble fra, så du netop opnår denne ro i hovedet og i kroppen.
None

None