MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 01 mar 2016

Quasar kom godt fra start på jubilæumssæsonen

Junglelyd fik sammen med Leap finalepladserne for henholdsvis en fusion af rytmer og en bluesbaseret spilleglæde,

Seks spændende og musikalske set alsidige bands stillede op i den første indledende runde af Quasar, der blev afviklet fredag aften på Godset i Kolding.

Det er i år 10. gang Quasar afvikles, og blandt målsætningerne har været at få flere stilretninger indenfor rytmisk musik repræsenteret i talentkonkurrencen. Og man kan, efter en interessant aften på Godset, med glæde konstatere, at det mål er indfriet til fulde. De seks bands spillede fantastiske små koncerter med originale kompositioner, og der blev i den grad udvist mod og vilje til at give musikken kant og personlighed, hvilket også blev påskønnet af dommerpanelet. https://youtu.be/1H_msqtXBbc?t=30 Junglelyd og Leap fik finalepladserne for henholdsvis en fusion af rytmer og en bluesbaseret spilleglæde, som publikum til finalen under Jelling Musikfestival kan glæde sig til at stifte bekendtskab med. Junglelyd er et nyt dansk elektronisk 7-mands orkester, der med akustiske instrumenter og remix transporterer lytteren dybt ind i den sydamerikanske jungle. Musikken er en hyldest til Tropical Bass og Cumbia, men der refereres også til genrer som hiphop, electronica og 1960’ernes surfmusik.
None

None

Leap

er en charmerende kvintet, der spiller blues rock med funky grooves og pop-noter, der fremføres med stor energi på scenen. Lea har fået flere numre anbefalet af Karrierekanonen og efterfølgende ros fra lytterpanelet, og er nu altså kvalificeret til finalen i årets Quasar konkurrence.
”Det har været en super god aften her på Godset, og det er fantastisk at komme i gang med de indledende runder i denne jubilæumsudgave (10 år, red) af Quasar. Vi møder talentfulde og entusiastiske unge, der har vilje til at nå ud med deres musik, og det er ganske enkelt en livsbekræftende oplevelse”, fortæller Jacob Due Hansen, der er stagemanager og konferencier på Quasar. Den næste indledende runde i Quasar afvikles på Det Bruunske Pakhus i Fredericia, fredag den 8. april, igen med deltagelse af seks talentfulde bands.