MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 02 jul 2015

Reportage: James Bay didn’t hold back

James Bay på Nibe Festival 2015

Den britiske sanger med lækkert langt hår optrådte for første gang i Danmark og blev velmødt af fans på første dag til Nibe Festival 2015

Tekst og foto af: Maj Laden Nørgaard

Under bøgetræerne i hjertet af den nordjyske by Nibe står vi tæt pakket og venter alle spændt på det nye upcoming britiske talent James Bay. Hundredevis af fans og jeg selv er klar til at modtage sangeren for første gang i Danmark, hvilket han også selv påpegede i mellem numrene på scenen.

Jeg er især klar til at skråle med på super-singlen ”Hold Back The River”, som har braget der ud af i radioen de sidste måneder. Men ikke alene den kendte single glæder jeg mig til. For som ægte fan, har jeg også varmet stemmebåndet op til alle Bays fantastiske numre.

Klokken 18.30 præcis indtræder den kun 24-årige sanger med guitar, hat og det lange mørke hår, som alt sammen kendetegner Mr. Bay. I dagens anledning, hvor der er høj sol, har han også taget lækre solbriller på. Der lyder et kæmpe jubel fra publikum. Med sig har han en bassist, trommeslager og en keyboardspiller. Og så går det ellers løs.

Briten har et bredt repertoire

Nogen vil mene at Bays musik falder ind under genren pop, men det er meget mere end det. Det originale udtryk har mere kant end blot traditionel pop. Briten spiller både en blanding af indiepop, soul og alternativ rock, som han formår at formidle aldeles fremragende. Ikke mindst tilfører han sit eget personlige præg. Han er blandt andet også blevet kaldt for folkesanger.

Han starter ud i den mere stille ende med fordybningsfulde kærlighedsballader, og jeg er blandt de få, der skråler med på alle sangene.

TJECK Magazine afholdt tilbage i januar måned julefrokost med alt hvad dertil hører, hvor jeg efter et par juleøl og glas vin skruede helt op for James Bay på anlægget. Om redaktionen blev begejstret, husker jeg ikke, men jeg havde en fantastisk fest – og måske var det mere mig, der stjal rampelyset for Bay den aften. Men i aften er det Bays aften – eller jeg skal da forsøge gøre mit bedste for, at det bliver det.

Bay startede for alvor sin musikalske karriere i 2013, hvor offentligheden lagde øre til den første EP ”The Dark of the Morning”. Året efter kom den anden EP ”Let It Go”. Den 23. marts i år udkom han så med sit første album ”Chaos and the Calm”. Her strøg han blandt andet direkte ind på den britiske officielle topliste.

Bay skruede op for tempoet

Efter at have startet stillet ud, begynder Bay at trampe i gulvet og opfordre publikum til at synge med som kor på uptempo-nummeret ”Best Fake Smile”. Og jeg kan ikke holde mig tilbage. Det får mig bestemt ikke til at stoppe med at hoppe og danse. Tværtimod. Det samme gør resten af publikum.

Der er flere omkring, som er vilde med de blege briter, hvoraf sveden drypper. Men publikum glæder sig nu mest til at høre ”Hold Back The River”. Efter at have varmet de fremmødte gæster op med flere uptempo sange, slutter han og bandet da også af med det populære nummer. Jeg lader mig forfører af musikken og lukker alle andre tanker ude. Flot debut på dansk jord - lad det ikke blive den sidste optræden i det danske land.

Du kan se publikum og jeg skråle med på "Hold Back The River" i videoen her.

Neden for er der billeder fra koncerten. Jeg får taget billede med den skønneste baggrund.

None

None

None

None

None

None