MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 15 aug 2016

RHAs in-ear savner den varme og åbne lyd

RHA t10i. Pris: 1390 kr.

Jeg må være ærlig at sige, at jeg havde forventet væsentlig mere fra disse in-ear. Ved første øjekast ser de meget lovende ud, og når man pakker æsken ud, så alt smukt og professionelt ud. I boksen findes der et væld af in-ear puder, således man kan vælge den størrelse, der passer ens øregang. Endvidere kan man vælge mellem tre filtre, hvormed man kan vælge mellem bas, alm. og diskant filtret.

Af:

Amir Amerian

None

None

Endvidere er designet af øretelefonerne smukt. Hovederne er lavet er metal og ser yderst flotte ud. Ledningen er relativ tykt, og kan derfor modstå slid. Derudover er ledningen forstærket med bøgelig metal omkring øre, hvor ledning skal bagom og med det bøjelige metal kan tilpasses ens øre, og den er forstærket med metal ved stikket, således man ikke ødelægger ledningen når den er i bukselommen.
None

None

Det flotte og robuste design gør også, at disse in-ear vejer en del mere en konventionelle in-ear. Øretelefonerne indeholder en fjernbetjening, og man kan styre volumen, skifte sange og tage opkald med dem. Derudover medfølger der et flot etui. LÆS OGSÅ: "Hovedtelefoner for kommende audiophiler"
None

None

Lyden på disse er dog en skuffelse i min optik. Øretelefonerne er ikke helt billige, men alligevel adskiller de sig ikke markant fra in-ear, såsom Sennheiser Momentum og Sennheiser CX 5.00, der koster mellem 430 og 550 kr.
None

None

Jeg brugte det almindelige filter til at begynde med, men skiftede til bas filtret, da det var væsentlig bedre. Jeg synes det andet filter manglede bund. Lyden har en rigtig god balance, og man kan adskille de enkelte instrumenter og høre de forskellige lag i musikken. Jeg mangler dog en del bund og bas i disse in-ear, hvilket jeg får væsentlig mere af i de ovenfornævnte Sennheiser. Desværre er lyden meget indelukket og kold på RHA t10i. Jeg har sammenlignet disse med Sennheiser, der har en væsentlig mere varm og åben lyd, som giver en hel anden helhedsfornemmelse. Lyden på disse kommer til at fremstå billig, og ufuldkommen, hvilket er en stor skam. På trods af, at jeg får et bredere og mere diferenceret lydbillede med disse, så ville jeg hellere bruge en af de ovenfornævnte Sennheiser alene da jeg synes, at den komplette lydpakke er bedre deri.  

RHA MA600i. 

 

 Pris: 529 kr

  I forhold til t10i har RHA sparet på designet med MA600i, hvilket gør at de bliver det billigere. Af ørepuder medfølger der også et bredt sortiment, således man kan vælge den helt rette størrelse. Disse øretelefoner minder mere om konventionelle øretelefoner, alt imens den forsat har et flot design. Dens design er mere neutral. Jeg kan dog godt lide det sorte look, og de fine riller i plastikket, der giver designet et frisk pust. MA600i er ganske lette i vægten, hvilket bl.a. skyldes at de ikke er forstærket steder, hvor in-ear normalt er skrøbelige.
None

None

Ligesom t10i er der en fjernbetjening i, der giver de samme muligheder. Også her medfølger et flot etui.
None

None

Lyden i disse er ganske glimrende når man tager prisen i betragtning. De ligger sig tæt op af dens konkurrenter i samme prisklasse og gør det næsten lige så godt. Kvaliteten på MA600i er ligeledes på samme niveau som dens konkurrenter. Lyden er balanceret, der er en fin top, bund samt mellemtoner. Jeg foretrækker dog forsat de ovenfornævnte Sennheiser, der har lige det bedre lyd. Lydbilledet er lige så godt repræsenteret i disse som i Sennheiser, men sidstnævnte er bare bedre finpusset.
None

None

I forhold til hvad man får for pengene, så synes jeg disse er et bedre alternativ til t10i.
None

None