MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 23 okt 2017

Robotstøvsugeren er hjemmets bedste ven

iRobot Roomba 966 Pris: 7.499,99 kr. (fundet til 5771 kr. på pricerunner.dk)

Jeg har aldrig været den store fan af at gøre rent. En af mine mindst foretrukne opgaver i hjemmet er at støvsuge, kun toppet af gulvvask. Jeg skal rundt i alle krogene, ned på alle 4 for at komme under sengen og sofaen, også tager det bare langt tid. Det er tid som jeg gerne vil bruge på andet, som giver noget mere livskvalitet. Igennem de sidste par år har jeg været lykkelig for ikke at skulle støvsuge, da jeg anskaffede mig en robotstøvsuger.

Tidligere har jeg testet robotstøvsugerne iRobot 880 og Miele Scout RX1, og nu har jeg fået muligheden for at teste iRobots næstbedste støvsuger, Roomba 966. Sidst navngav jeg RX1 efter Agnes fra Matador, og denne gang tager jeg inspiration fra Badehotellet og kalder Roomba 966 Fie. Igennem de seneste 2 mdr. har Fie vimset rundt i min lejlighed og sørget for at holde den ren.

Rengøringsevne

Jeg kan virkelig ikke brokke mig over dens rengøringsevne, da den virkelig gør det godt. Den holder hjemmet utrolig godt ren, og da den er lavt udformet kan den gå under sofaen og sengen uden problemer, således der ikke ophober sig støv herunder. Endvidere kan den hoppe over mindre udfordringer uden problemer. Hvis Fie skal hoppe over for høje lister m.v. så kan den dog sætte sig fast. Den erstatter faktisk den normale støvsuger i sådan en grad, at man kan nøjes med at trække en alm. støvsuger ca. en gang om måneden. Dette skyldes, at den selvfølgelig ikke kan støvsuge områder, hvor der ikke er plads til at den kommer ind. Derudover har den ligesom sine forgængere, Roomba 880, en lille svaghed for hjørner. Fie klarer dog hjørnerne en del bedre end forgængeren, men er stadig ikke fejlfri. Derudover oplevede jeg, da jeg skulle spotstøvsuge mine skægstubbe op, at den har svært ved at tage de helt fine og korte hår. Sammenlignet med den forgænger så er Fie forbedret på en del punkter. Den væsentligste forbedring er dog støvsugning af gulvtæpper, hvor den er lige så god som Miele Scout RX1. Dermed samler den det bedste fra Roomba 880 og Scout RX1. Dette er på trods af at Fie ikke har et boostprogram til tæpper. Dermed er Fie det bedre valg for et hjem med mange gulvtæpper eller husdyr. Derudover er der ikke den store forskel på Fie og Roomba 880, når det kommer til rengøringen. I hvert fald ikke i praksis. Bevares på papiret er der nok en del forskel, men eller kan jeg ikke se eller føle den store forskel i mit hjem.

Funktionalitet

En af de store ændringer hos Fie består i funktionaliteten. Fie er blevet forbundet med hjemmets Wi-Fi signal, hvormed jeg kan bruge den med iRobots app på telefonen. Dermed kan jeg starte Fie mens jeg er på arbejdet, og jeg kan også se hvis Fie sidder fast et sted. Derudover får jeg af vide, når Fie er færdig med at gøre rent, og derefter kan jeg se hvad og hvor hun har gjort rent. Det er rigtig smart. Herudover kan jeg løbende opdatere dens firmware, og jeg kan følge med om den skal have udskiftet nogle af dens dele. Dette er alt sammen virkelig fedt, men det er ikke en nødvendighed. Jeg bruger det meget sjældent, da jeg har opsat et kalender program, hvormed Fie starter hver dag mens jeg er på arbejde og herefter sætte sig på plads igen. Endvidere så har de lavet dens sensorer om, således at de ikke fylder så meget. Dette er jeg faktisk ret glad for, da den ligeledes er blevet pænere end de gamle sensorer. Der medfølger en sensor til Fie, og den har funktionerne ”Lightroom” og ”Virtual Wall”. Med Lightroom går Fie fra rum til rum, når det første rum er færdig etc. Den samme sensorer kan man anvende med Virtual Wall, hvis man kun ønsker et rum rengjort. Sensorerne skaber en virtuel væg og Fie kan ikke gå forbi denne usynlige væg. Jeg anvender denne ret meget, da jeg har dørlister, der er 3-4 cm. høje, hvor Fie sidder fast ovenpå.

Design

Her er der ikke meget nyt, men det er der heller ikke nogen grund til, da Roomba støvsugere altid har været pæne. Den har skiftet farve til en lys bronze, og derudover er håndtaget skiftet og den har fået nogle nye ”kamera sensorer”.

Konklusion

Jeg er meget imponeret og tilfreds med Fie. Det er en fantastisk støvsuger, der gør sig rigtig godt på gulvtæpper, på trods af den ikke har gulvtæppeboost, såsom dens storesøster Roomba 980. Dette er også den væsentligste forbedring i forhold til Fies lillesøster Roomba 880. Foruden her synes jeg de gør lige godt rent i hjemmet. Fie er måske en smule bedre i hjørnerne, men det er marginalt. Derudover har Fie en app funktionalitet, som Roomba 880 ikke har, men dette er noget jeg har anvendt i høj grad i dagligdagen, da jeg har sat den til at støvsuge automatisk. Prisforskellen mellem Roomba 880 og Fie er ca. 2700 kr. Jeg ville hellere købe Roomba 866 (magen til Roomba 880, dog kun med 1 sensor og uden fjernbetjening), der koster ca. 3000.
None

None