MUSIK INTERVIEW & TRENDS

lør, 12 aug 2017

Rocklegende lagde Haven ned

Han vrider sig, danser sexet for publikum og hopper rundt på scenen. Han er 70 år, og har mere energi end unge musik. Han er til stede på scene og han har publikum i hans hule hånd. Han får en til at smile og blive glad med den livsenergi han fremstår med. James Newell Osterberg Jr. er hans borgerlige navn, men vi kender superhelten under navnet Iggy Pop.

Iggy Pop, 11. august 2017, Haven Festival, Refshaleøen

Anmeldt af: Amir Amirian

Det er sjette årti han nu er aktiv med musik, og han har ikke i sinde at skrue ned for tempoet. I 1969 udgav han med bandet The Stooges et album, der var med til at ændre musikhistorien. Iggy Pop startede også sin koncert på Haven med et nummer fra dette ikoniske album.

I Wanna Be You Dog

var første skud på stammen. På trods af, at han halter, da han har et ben, der er længere end det andet, så løber Iggy fra den ene ende af scenen til den anden. Han løber ned til publikum og danser sexet og vrider sin krop foran nogle unge kvinde, der bare labber det i sig. Fuck han er nice, og jeg vil være lige så sig som ham, når jeg er 70 år. Der gik ikke lang tid før vi fik hans største hit

Passenger,

hvorefter hele Haven stod og råbte ”la la la”. Det er et fantastisk live nummer, da det giver så meget energi. Den energi løb Iggy Pop videre med, og med hans magt over publikum leverede han en koncert af kalibre, præcis som han gjorde på NorthSide sidste år. Bandet som Iggy havde med spillede fantastisk, og gjorde virkelig hans skønne musik ret. De spillede tight, og det var tydeligt at høre, at de kunne deres shit. Med deres næsten perfekte fremførelse af musikken, så komplimenterede de Iggy på sublim vis, da han er så ikke-perfekt det kan blive. Han er synger råt, og det hele bliver lidt rustikt. Bevares han har sunget bedre, men han synger sgu stadig eminent. Jeg bliver nødt til at kommentere den overkrop, da han som sædvanlig optræder i bar overkrop. Manden er ripped. Det burde være ulovligt at være så veltrænet som 70-årig. Jeg vil også være lige så jacket som ham, altså ikke som 70-årig, men bare nu. Det ser finurligt at se manden iført en six-pack, der mildest talt ligner en 40-pack, da hans hud er krøllet som avispapir. Jalousi er en grim ting. Manden giver ikke en fuck, og han gav den gas igennem 15 numre, hvor vi fik både numre fra The Stooges, men også hans solokarriere.
None

None