MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 03 jul 2014

Roskilde: Ekstraordinære Camps

Opvarmningsdagene på Roskilde Festivalen byder på mange sjove fester i en masse forskellige camps. Undertegnet har været rundt at besøge nogle camps, der har gjort noget exceptionelt ud af deres lejr.

None

None

None

None

None

None

  Tekst: Amir Amirian Foto: Sara Gangsted   I Dream City er det pakket af helt fantastisk camps. Der er en lyserød kirke, hvor mænd er iklædt kjoler, da andet ville være mandschauvinistisk og ikke langt derfra er der en camp, hvis indgang er to kæmpe ponyhoveder i pastelfarver. Der er en kæmpe Metal-lejr, hvor de hylder de store rocknavne, som er afgået og deres naboer er en camp, der ligner et hus i det vilde vesten. Jeg valgte at besøge Camp Crazy Legs, der tidligere har vundet årets camp. Outkast brager ud af deres højtalere, og ude foran deres lejr har de en kæmpe skumfest i gang.

Hvorfor holder i skumfest?

Fordi så dukker pigerne op i mindre tøj end de normalt gør! Jeg havde ikke stillet mere end et enkelt spørgsmål inden jeg blev budt på noget at drikke. En svag sjæl som jeg er takker jeg ja. Der blev serveret en Roskilde Daiquiri, hvilket består af hvad end man har i baren. Dette resulterede i, at undertegede bukkede hovedet bagover og fik hældt mokai, cuba caramel og en mystisk væske fra en kop i munden.

Bliver i årets camp igen i år?

Nej, vi stiller op, men vi er her for at hygge os.

Hvordan kan det være, at i går så meget op i det?

Fordi vi synes det er sjovt. Vi skal have en fest og hygge os!

Hvor mange år har Camp Crazy Legs på bagen?

Vi har været her siden 2010 eller 2011.

Hvor lang tid har tid tog det jer at stille campen op?

Pas! Alt imellem 8 min. og 4 år!   Jeg går lidt videre i Dream City og ser et KÆMPE posthus. Det må jeg simpelthen besøge!

Hvad er det her for et sted?

Det her er almindeligt posthus. Her kan du sende breve og pakker rundt til hele Roskilde Festivalen, Danmark og verdenen.

Hvad er prisen for sende et brev?

Tre armbøjninger! Ej, folk de betaler hvad de har lyst. Kan du danse? For det ville være en nice portobetaling hvis du lige svingede din fotograf rundt.

Hvor lang tid tog det jer at bygge posthuset?

Vi er kommet en uge inden festivalen for at bygge det op fra bunden.

Hvordan kommer i rundt på pladsen?

Vi har nogle postcykler som vi cykler rundt på.

Er i sponseret af Post Danmark?

Nej, ikke som sådan. Post Danmark har givet os en masse gratis frimærker til at sende posten ud med også låner vi deres cykler.   Som et tak for at campen ville lade sige interviewes tog undertegnede og fotografen sara en dans! Hun danser sgu meget godt. Herefter forlod jeg Dream City for en stund, da jeg ved, at de vildeste nattefester bliver afholdt af Camp Luksus. De har det største anlæg, som består af et L, et U og et K bygget af spånplader og højtalere én masse. Anlægget er af en sådan kalibre, at de har en havetraktor til at køre det rundt på festivalpladsen. Traktoren er bygget om til at køre på el, da den ikke må have en benzin motor.  

I er Camp Luksus, hvordan er i startet?

Det startede for 5 år siden. Vi er en masse venner, der bor lige udenfor Roskilde og for hvert år har vi bygget vores anlæg større og større.

Hvor mange penge har i brugt indtil videre?

Vi har nok brugt lidt over 100.000 kr.

Hvordan får i nok strøm til anlægget?

Vi har 20 batterier, 14 af dem er lastbilsbatterier også har vi nogle s-togs batterier og et par almindelige bilbatterier.

Hvordan får i anlægget til pladsen?

Vi kører det i en trailer herhen, da den er så stor.

I er berygtet for at holde de vildeste fester i opvarmningsdagene, har det været jeg plan fra starten?

Nej overhovedet ikke. For eksempel inviterede vi for en uge siden vores venner til mandagsfest på festivalen igennem facebook. Det endte med at der var over 5000 tilmeldte. Det var ikke vores plan, men det stak sgu helt af.