MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 12 okt 2015

Roskilde Festival afslører de 10 første navne til 2016

Australske Courtney Barnett er en af de kunstnere der er afsløret som næste års optrædende på Roskilde Festivalen

Roskilde Festival indleder nu afsløringerne af kunstnere til næste sommers festival. Gourmet-rapperen Action Bronson og den canadiske storcharmør Mac Demarco er blandt de 10 første navne på plakaten

I denne uge har Roskilde Festival samtidig sat gang i en ønskekampagne, der indbyder alle til at indsende deres allerstørste musikønsker til det kommende festivalprogram. Anders Wahrén siger:

"Vi spørger publikum, fordi deres input er værdifuld inspiration i bookingarbejdet, hvor vi skal samle omkring 175 navne til den endelige plakat. Lige nu er vi ni måneder fra den kommende festival, og rigtig meget kan ske endnu. Så her er deltagernes ønsker et meget nyttigt arbejdsværktøj, og samtidig er deres høje forventninger en påmindelse om at ramme den aktualitet og genremæssige alsidighed, som de forventer at finde i vores program."

Læs mere om Roskilde Festivals bandønskekampagne her. Der er knap ni måneder til afholdelsen af den 46. Roskilde Festival, og allerede nu er Roskilde Festivals musikbookere klar til at løfte sløret for en håndfuld kunstnere, der vil pryde plakaten i 2016. Og endnu flere navne er på vej i den kommende tid. Rappende gourmet-kok og canadisk storcharmør https://youtu.be/58RSC7HO9aU?list=RD58RSC7HO9aU&t=45 Blandt dagens afsløringer er den 31-årige New Yorker-rapper Action Bronson, der på få år har udviklet sig fra undergrundshelt til verdensstjerne. Den tidligere gourmet-kok er både berømmet og berygtet for sine fandenivoldske live-shows og et tekstunivers mættet med mad- og sportsreferencer. Efter udgivelsen af sit første officielle album i 2015, Mr. Wonderful, har han fornylig scoret sit første top-10 hit i USA med singlen Baby Blue. Så det er på høje tid, at han vender tilbage til Roskilde Festival med endnu et hæsblæsende show for sin stadigt voksende fanskare. Også den 25-årige multiinstrumentalist og storcharmør Mac Demarco kan se frem til at møde en stødt voksende fanbase, når han for første gang besøger Roskilde Festival. Den flamboyante canadier har allerede spillet udsolgte koncerter i Danmark og har stået højt på Roskilde Festivals ønskeseddel i flere år. Endelig passer hans kalender med et show på Roskilde Festival, hvor Demarcos eminente guitarspil og særdeles løsslupne og rebelske optræden med garanti leverer en uforglemmelig fest. LÆS OGSÅ: "Streetstyle: Roskilde Festival"

Det er med disse 10 navne, at Roskilde Festival indleder offentliggørelserne til den 46. festival:

Action Bronson (US) Mac Demarco (CA) Courtney Barnett (AU) Cattle Decapitation (US) Colin Stetson & Sarah Neufeld (CA) Ho99o9 (US) Kuedo (DE) Qwanqwa (ET) Sleaford Mods (UK) Sturgill Simpson (US) I de kommende måneder vil Roskilde Festival afsløre yderligere 165 navne til festivalen i 2016. Aktualitet og alsidighed er et kendetegn Programchef Anders Wahrén siger om forventningerne til de kommende måneders offentliggørelser:

”Når vi i dag lægger ud med højaktuelle kunstnere som Action Bronson, Mac Demarco og Courtney Barnett, har vi sået de første frø til et program, hvor der med garanti bliver rig lejlighed til at gå på opdagelse mellem genrerne.”